Skocz do zawartości

DZIWNY problem z 8800GT [co za mutacjeeee?]

Recommended Posts

witam. ostatnio kupilem 8800gt asusa. wczoraj w czasie gry w bf2 pojawil mi sie czarny ekran z bialymi znaczkami cos ala "a". dzis znowu to samo. a teraz w czasie hl2 takie cos niebieskie ->

http://img856.imageshack.us/img856/3149/p1200852.jpg (tylko dziwne ze numerki widac?)

w karcie nie jest nic podkrecone, a temperatury nie ma bo radiator letni. zasilacz jest porzadny i mocny wiec ja nie wiem co sie z nia dzieje.

no mnie tez wyglada na artefakty.

wczesniej pojawialy sie jakies literki albo cos w rodzaju logo.

sterowniki oczywiscie najnowsze.

karta kupiona niedawno podobno miala byc 100 procent sprawna. dostalem tez gwarancje u producenta wazna jeszcze pol roku i nie wiem gosciow to odeslac czy do producenta mi to przyjma. a moze poprostu wymienic pasta? ale obudowa otwarta i radiator letni.

Jak masz gwarancje producenta to bym reklamował i nic nie grzebał przy chłodzeniu bo może sie to wiązać z utrata gwarancji :(

ja tez sprzedałem 100% sprawna karte 9800GTX na Allegro działała wszystko pięknie kontrahent odebrał i tez mu działał wszystko pięknie po jakimś czasie juz wyskoczyły mu Arty no i du*a zbita, pech :(

taeraz patrze to to nie jest producenta tylko gwarancja agito.pl i w regulaminie pisze ze trzeba oryginalne opakowanie :hahaha: a ja dostalem to w zwyklym pudelku.

pisze tez ze jesli byla niewlasciwie uzytkowana to trace gwarancje. no wlasnie a jesli poprzedni wlasciciel ja podkrecal?

Tego czy była podkręcana czy nie raczej nie sprawdza :hahaha: Pisz do gościa o pudełku lub napisz do agito e-mail z zapytaniem i powiedz ze kupiłeś kartę z drugiej reki dostałeś karte gwarancyjna ale nie masz pudełka a karta zaczyna sypać artami moze przyjmą :tajniak:

Lepiej nie pisz ze z drugiej ręki, bo czasami regulaminy zabraniają odsprzedania części.

Więc jeśli karta zostanie odsprzedana to może się to wiązać z utratą gwarancji. Oczywiście to zależy od sklepu, i od tego czy mamy paragon czy fakturę.

wczoraj w czasie gry w bf2 pojawil mi sie czarny ekran z bialymi znaczkami cos ala "a". dzis znowu to samo

Po jakim czasie od przejścia w 3d? Jaki zasilacz, podłączenie przewodów OK, zrób fotkę karty. Sterowniki do chipsetu mobo zainstalowane (jaki chipset, płyta i wersja bios do niej?) ?

Jeśli powyższe OK, to podeślij mi od niej bios.

Ogolnie rzecz biorac to kiepsko widze Twoja gwarancje w tym sklepie jesli wlasnie nie bedziesz mial tego pudelka a skad to wiem no coz niestety z wlasnego doswiadczenia :-( oni bardzo sie upieraja na orginalne opakowanie.

Pozdrawiam

dzisiaj wymienialem procek i przy okazji odkrecilem radiator tej karty graficznej zeby zobaczyc jak pasta. i co sie okazuje, byla jak kamien twarda i popekana.

teraz jest przyklejone dobra pasta zalmana. zaraz sobie w cos pogram i dam znac czy dalej sa problemy :hahaha:

http://img151.imageshack.us/img151/4483/kompik.jpg a tu jeszcze fotka

no pogralem sobie pare godzin i jak na razie wyglada ze jest wszystko w porzadku

a chyba zapeszylem bo znowu cos wywalilo takiego. dodatkowo jakies powiadomienie!

tym razem zrobilem zdjecia.

http://img829.imageshack.us/img829/4884 ... ienie1.jpg

http://img42.imageshack.us/img42/9463/wzorki1.jpg

Sprawdzałeś chociaż kartę jakimś programem? Odpal program Furmark daj test i monitoruj temperaturę i zobacz czy wyskaczą błędy w wyświetlaniu animacji jeśli tak to po jakim czasie i ile wtedy karta będzie mieć " C"

gosc ktory mi sprzedal karte polecil asus smart doctor. w tym programie podaje temperature.

normalnie na starcie jest 49. po 15 minutach furmarka 72-75 i prze z 30 min temp sie nie zmienia.

podobno on nie mial zadnych problemow z ta karta.

dzisiaj podczas grania w bioszoka monitorowalem temperature i byla niska 55-65, jednak po poltorej godziny grania znow jakies artefaktopodobne niebieskie cos ;)

Spróbuj zmniejszyć taktowanie pamięci karty graficznej. Polecam do tego celu program EVGA Precision. Miałem podobne sytuacje z moją kartą graficzną. Zmniejszenie taktowania pamięci karty graficznej z 900MHz do 750MHz powoduje, że pracuje ona jak najbardziej poprawnie i bez żadnych artefaktów od wielu miesięcy.

Pobierz jakiś program do testowania pamięci karty graficznej. Z tego co pamiętam w moim egzemplarzu jedna kość nie działa poprawnie częstotliwością 900MHz.