indecorum 1 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 witam. ostatnio kupilem 8800gt asusa. wczoraj w czasie gry w bf2 pojawil mi sie czarny ekran z bialymi znaczkami cos ala "a". dzis znowu to samo. a teraz w czasie hl2 takie cos niebieskie -> http://img856.imageshack.us/img856/3149/p1200852.jpg (tylko dziwne ze numerki widac?) w karcie nie jest nic podkrecone, a temperatury nie ma bo radiator letni. zasilacz jest porzadny i mocny wiec ja nie wiem co sie z nia dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 sterowniki najnowsze? mogę sie mylic ale wygląda jak artefakty? Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 no mnie tez wyglada na artefakty. wczesniej pojawialy sie jakies literki albo cos w rodzaju logo. sterowniki oczywiscie najnowsze. karta kupiona niedawno podobno miala byc 100 procent sprawna. dostalem tez gwarancje u producenta wazna jeszcze pol roku i nie wiem gosciow to odeslac czy do producenta mi to przyjma. a moze poprostu wymienic pasta? ale obudowa otwarta i radiator letni. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jak masz gwarancje producenta to bym reklamował i nic nie grzebał przy chłodzeniu bo może sie to wiązać z utrata gwarancji ja tez sprzedałem 100% sprawna karte 9800GTX na Allegro działała wszystko pięknie kontrahent odebrał i tez mu działał wszystko pięknie po jakimś czasie juz wyskoczyły mu Arty no i du*a zbita, pech Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 taeraz patrze to to nie jest producenta tylko gwarancja agito.pl i w regulaminie pisze ze trzeba oryginalne opakowanie a ja dostalem to w zwyklym pudelku. pisze tez ze jesli byla niewlasciwie uzytkowana to trace gwarancje. no wlasnie a jesli poprzedni wlasciciel ja podkrecal? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Tego czy była podkręcana czy nie raczej nie sprawdza Pisz do gościa o pudełku lub napisz do agito e-mail z zapytaniem i powiedz ze kupiłeś kartę z drugiej reki dostałeś karte gwarancyjna ale nie masz pudełka a karta zaczyna sypać artami moze przyjmą :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
Alfons 30 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Lepiej nie pisz ze z drugiej ręki, bo czasami regulaminy zabraniają odsprzedania części. Więc jeśli karta zostanie odsprzedana to może się to wiązać z utratą gwarancji. Oczywiście to zależy od sklepu, i od tego czy mamy paragon czy fakturę. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Pierwsze słyszę o takich problemach, to jak takowe występują to w takim razie po Ciul gwarancja? Sprzedawany produkt nie jest przypisany do jednego odbiorcy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 wczoraj w czasie gry w bf2 pojawil mi sie czarny ekran z bialymi znaczkami cos ala "a". dzis znowu to samo Po jakim czasie od przejścia w 3d? Jaki zasilacz, podłączenie przewodów OK, zrób fotkę karty. Sterowniki do chipsetu mobo zainstalowane (jaki chipset, płyta i wersja bios do niej?) ? Jeśli powyższe OK, to podeślij mi od niej bios. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ogolnie rzecz biorac to kiepsko widze Twoja gwarancje w tym sklepie jesli wlasnie nie bedziesz mial tego pudelka a skad to wiem no coz niestety z wlasnego doswiadczenia :-( oni bardzo sie upieraja na orginalne opakowanie. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 D.A.K: w bf2 gralem z godzine albo dwie i nagle wyskoczylo. podobnie czasowo przy hl2. zasilacz prawie nowy seasonic S12 430w. plyta msi k9n neo. nvidia nforce chipset. nie wiem gdzie mam sprawdzic reszte i ten bios?? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Oki a teraz jak włączysz gre to masz taki efekt od razu czy dopiero po 2 godzinach? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jeśli po 2h, to raczej karta jest sprawna i trzeba szukać błędu w innym miejscu. Podeślij fotki wnętrza kompa (tylko dobrze oświetlone). Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 dzisiaj wymienialem procek i przy okazji odkrecilem radiator tej karty graficznej zeby zobaczyc jak pasta. i co sie okazuje, byla jak kamien twarda i popekana. teraz jest przyklejone dobra pasta zalmana. zaraz sobie w cos pogram i dam znac czy dalej sa problemy http://img151.imageshack.us/img151/4483/kompik.jpg a tu jeszcze fotka no pogralem sobie pare godzin i jak na razie wyglada ze jest wszystko w porzadku a chyba zapeszylem bo znowu cos wywalilo takiego. dodatkowo jakies powiadomienie! tym razem zrobilem zdjecia. http://img829.imageshack.us/img829/4884 ... ienie1.jpg http://img42.imageshack.us/img42/9463/wzorki1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Patrick. 33 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Spróbuj jeszcze raz zainstalować te stery, bo jest coś skopane z sterownikiem ekranu, dlatego masz te błędy. Jak nie, to sprawdź jakieś starsze stery. To raczej nic nie ma wspólnego z działaniem karty. PS. Nie pisz post pod postem : P Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Sprawdzałeś chociaż kartę jakimś programem? Odpal program Furmark daj test i monitoruj temperaturę i zobacz czy wyskaczą błędy w wyświetlaniu animacji jeśli tak to po jakim czasie i ile wtedy karta będzie mieć " C" Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 dziwne ale nie czyta temperatury w furmarku. spedfan tez 0 stopni. ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dobrze założyłeś to chłodzenie ?? Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 jest dobrze zalozone. zanim wymienilem paste tez pokazywalo 0 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 pewnie walnięty czujnik Cytuj Link to post Share on other sites
nex537 0 Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Piekarnik ?? Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 gosc ktory mi sprzedal karte polecil asus smart doctor. w tym programie podaje temperature. normalnie na starcie jest 49. po 15 minutach furmarka 72-75 i prze z 30 min temp sie nie zmienia. podobno on nie mial zadnych problemow z ta karta. dzisiaj podczas grania w bioszoka monitorowalem temperature i byla niska 55-65, jednak po poltorej godziny grania znow jakies artefaktopodobne niebieskie cos Cytuj Link to post Share on other sites
krychu2007 26 Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Mam ten sam problem w takiej samej karcie graficznej. I niestety prawdopodobnie zostaje nam zbieranie na nowy akcelerator. Cytuj Link to post Share on other sites
rofel2k10 0 Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Spróbuj zmniejszyć taktowanie pamięci karty graficznej. Polecam do tego celu program EVGA Precision. Miałem podobne sytuacje z moją kartą graficzną. Zmniejszenie taktowania pamięci karty graficznej z 900MHz do 750MHz powoduje, że pracuje ona jak najbardziej poprawnie i bez żadnych artefaktów od wielu miesięcy. Pobierz jakiś program do testowania pamięci karty graficznej. Z tego co pamiętam w moim egzemplarzu jedna kość nie działa poprawnie częstotliwością 900MHz. Cytuj Link to post Share on other sites
indecorum 1 Napisano 27 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 juz nic nie bede probowal poprostu wysylam ta karte sprzedawcy i mam nadzieje ze odzyskam pieniazki dzieki za pomoc i rady. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts