Dreamer112 1 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Cześć! Przytrafił mi się dziwny problem z monitorem. Otóż przestał mi działać przycisk power. Po jego wciśnięciu pojawia się okienko z napisem "Przycisk Power zablokowany". Po wyłączeniu komputera monitor przechodzi w tryb czuwania ( po odpaleniu komputera włącza się ). Jest to monitor Iiyama XUB2792QSU. Próbowałem przytrzymać przycisk Power lecz nic to nie dało. Liczę na waszą pomoc http://s10.ifotos.pl/mini/IMG201802_qnrqaap.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Sprawdziłeś te opcje: 1. Blokada włącznika prądu jest aktywowana poprzez naciśnięcie przycisków < przez około 10 sekund. Po włączeniu blokady nie można wyłączyć monitora. Po naciśnięciu wyłącznika prądu pokaże się informacja „Power Button Locked”.2. Blokada włącznika prądu jest deaktywowana poprzez ponowne naciśnięcie przycisków < przez około 10 sekund. Następnym rozwiązaniem może być wejście do menu monitora i przywrócenie ustawień fabrycznych. Edytowane 16 Lutego 2018 przez lonialomax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Dreamer112 1 Napisano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Okej działa. Próbowałem wciskać inny przycisk. Dzięki Sprawdziłeś te opcje: 1. Blokada włącznika prądu jest aktywowana poprzez naciśnięcie przycisków < przez około 10 sekund. Po włączeniu blokady nie można wyłączyć monitora. Po naciśnięciu wyłącznika prądu pokaże się informacja „Power Button Locked”.2. Blokada włącznika prądu jest deaktywowana poprzez ponowne naciśnięcie przycisków < przez około 10 sekund. Następnym rozwiązaniem może być wejście do menu monitora i przywrócenie ustawień fabrycznych. Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 W moim "japońcu" innej firmy prócz normalnego z ustawieniami parametrów obrazu jest ukryte menu wywołuje się go tak; Przy wyłączonym ekranie równocześnie naciskam klawisz Power i Menu i po ~ 2 sekundach pojawia się ukryte menu tam prócz włączenia wyłączenia funkcji FreeSync mam opcję wyłączania klawiszy monitora. Sprawdzi w instrukcji obsługi czy ma takie coś podobnego. Jak nie ma ukrytego menu, a ma odblokowany przycisk do menu monitora, zostaje reset ustawień, oczywiście niech najpierw zapisze sobie parametry ustawień ekranu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts