Smyku125 0 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Witam! Kupiłem dzisiaj w biedrze klawiaturę Hykker X Range. Po podłączeniu podświetlenie itd wszytsko ok, ale klawiatura nie pisze tylko zaczyna spamować mi qwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertqwert qwertqwertqwertqwertqwertqwertqwertq itd. Potem przerzuca się na yyyyyyyyyy i tak w kółko. Jak się samemu zaczyna bawić klawiszem FN to przestaje spamować ale działają wszystkie klawisze oprócz qwertyuiop, reszta ok. Po przyciśnięciu klawisza FN spamuje wwwwwww. Mam windows 10 enterprise, Na stronie producenta nie ma żadnych sterowników. Pytanie czy to wina sterowników w windowsie czy w samej klawiaturze i czy macie jakiś pomysł jak to naprawić, jak nie to trzeba będzie się przejść oddać W menedżer urządzeń jak podłącze klawiaturę to mam aż 7 pozycji w klawiatury "urządzenie klawiatury HID". W windowsie w urządzeniach ta klawiatura widnieje jako "Gaming KB" Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie leniocortes 4 Napisano 16 Lutego 2018 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Wygląda na wadę sprzętu. Hykker żadnych sterowników dla tej klawiatury nie przedstawił. Proponuję wymienić, bo sama klawiatura działa OK. Przynajmniej u mnie ... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Smyku125 0 Napisano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Tak zrobiłem. Sztuka nr 2 już działa w porządku. Cytuj Link to post Share on other sites
wompierz 9 Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) U mnie to samo. O dziwo na laptopie potrafi działać normalnie, o ile trochę się pokombinuje z wtykiem USB. Na PC udało mi się sprawić, że działały wszystkie klawisze oprócz linii qwerty itd. Wygląda na to, że coś jest nie tak z samą wtyczką. Niestety u mnie była to ostatnia sztuka, więc zakładam, że z wymiany na inną nici. Edytowane 16 Lutego 2018 przez wompierz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts