Skocz do zawartości

Zestaw stereo do 1200-1300 zł- używany kolumny podłogowe

Recommended Posts

Poszukuję jakiegoś fajnego zestawu stereo na początek. Do wydania 1200-1300 zł. Z tej racji sprzęt tylko używany. W załączniku zamieszczam plan pokoju z ważnymi informacjami, a także zaznaczonymi miejscami odsłuchu.
Przy mojej konfiguracji pokoju najlepiej chyba sprawdzą się kolumny podłogowe? Myślałem wydać około 500-600 zł na wzmacniacz i 600-700 zł na kolumny. Czy to dobre proporcje?
Fajnie byłoby, gdyby wzmacniacz/amplituner posiadał pilot. W tym budżecie da się znaleźć sensowny amplituner, czy w grę wchodzą raczej tylko wzmacniacze?
Mogę się określić trochę jako taki All-rounder, słucham wszystkiego po trochu (poza klasyką ). Chciałbym czegoś w miarę neutralnego, może lekko basowego z dużą sceną.
Zestaw będzie używany w około 60% do odsłuchów muzycznych, a w pozostałych 40% do filmów, TV i jako głośniki do PC. Będzie podpięty do FX-Audio DAC-X3 wraz ze słuchawkami Somic v2.
Proszę doświadczonych użytkowników na odpowiednie ukierunkowanie poszukiwań, a po cichu liczę na konkretne propozycje z portalów typu olx, allegro. Stawiam wirtualne piwo
Z góry dziękuję smile.png
Pozdrawiam

http://s2.ifotos.pl/img/Plan-poko_qnreesw.png

Napisz raczej na audio stereo. Tam więcej ludzi siedzi w wzmakach i kolumnach nie mniej budżet dość ciasny będzie i ustawienie głośników z 1.8m to raczej bym szedł w monitory bliskiego pola i pomyślał o wyposrodkowaniu tego jakoś akustyka lubi symetrie zwłaszcza przy stereo

• Popieram 1