dimension123 0 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Cześć. Poszukuję głośników do kwoty podanej w temacie. Słucham głównie muzyki elektronicznej (EDM) oraz trochę rocka. Zastanawiałem się nad Microlabami Solo 7C, ale jest jeden mały problem. W chwili obecnej głośniki mam podłączone do zintegrowanej karty dźwiękowej (Realtek) i podejrzewam, że dla tych Solo to nie wystarczy, więc... przydałaby się też karta (na PCI-Express x1 - Asus Xonar DX?). I trzy pytania: - czy to wszystko ze sobą zagra czy będzie potrzebny jeszcze jakiś wzmacniacz? - czy Solo 7C podpina się tylko za pomocą jacka 3,5 (w ogóle tak to działa?) do karty, bo w razie czego na razie bym się wstrzymał z dźwiękówką (a tfu). - jak jest z basem w tych głośnikach? Czy może polecicie coś innego do tej kwoty? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Jaką masz płytę, bo może wystarczy, aczkolwiek to już do twego słuchu zależne bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
dimension123 0 Napisano 9 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Model płyty to ASUS H81M-E. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 7c podpinasz jackiem i możliwe ze integra jesli nie szumi itp. wystarczy - glosniki to nie sluchawki, mają wlasny wzmacniacz. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Jak ma optyka to edifier r2730 Cytuj Link to post Share on other sites
dimension123 0 Napisano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Optyka? #cooger - czyli tylko podpinam zielonym jackiem 3,5 bezpośrednio do integry i wszystko gra, a w razie problemów z szumami etc. dokupuje tego Asusa, o którym wspomniałem w pierwszym poście? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Optyk kabel optyczny wejścia wyjścia optyczne Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 10 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych. Jeśli mówimy o solo 7c to tak jak piszesz - zielonym jackiem a na glosnikach 2xrca . Jesli głośniki mają złącze optyczne to kablem optycznym. Cytuj Link to post Share on other sites
dimension123 0 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Zostanę przy Solo 7C, ale czy wiecie w jakim sklepie internetowym dostanę wersję NEW? Widziałem, że odświeżona wersja posiada także nowy pilot, który przypadł mi bardziej do gustu niż typowo szary. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Musisz pytać po sklepach Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Zostanę przy Solo 7C, ale czy wiecie w jakim sklepie internetowym dostanę wersję NEW? Widziałem, że odświeżona wersja posiada także nowy pilot, który przypadł mi bardziej do gustu niż typowo szary. To NEW to jest już od lat więc innej raczej nie kupisz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dimension123 0 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Czyli zdjęcia to po prostu zdjęcia i np. w takim Saturnie (gdzie są dostępne za bagatela 750zł!) dostanę zestaw, o którym mówiłem? Wybaczcie, że tak pytam, ale wolę się poinformować. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 13 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Myślę, że tak. A zdjęcia to w sklepach internetowych to potrafią losowe wstawiać co zresztą widać w tymże Saturnie - są tam fotki NEW i starej wersji równocześnie. NEW to ta z regulatorami po boku. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dimension123 0 Napisano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Okej, dzięki wielkie za pomoc. W razie czego będę pytał tutaj dalej. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts