Vaiet 1 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Bry, Panowie, przerasta mnie to odrobinę, a pragnę pomóc koledze. Mianowicie znajomy ma antyczny sprzęt, bodajże jakieś Core Duo czy Pentium D i chciałby przesiąść się na coś wydajniejszego. Generalnie założenia są takie, że chce kupić samą skrzynkę do 1500zł nową, na gwarancji. Używki i składaki nie wchodzą w grę, niestety... Chce na tym odpalić płynnie GTA V i ew. Wieśka 3 nawet na niskich detalach w rozdziałce ~1600x900, czy coś w ten deseń. Póki co upatrzył sobie na allegro coś za bodaj 1200zł na chyba A8-7600 z 8GB DDR4. Jest w ogóle sens pchać się w coś takiego? Cytuj Link to post Share on other sites
Tirell 40 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Jesli z nowych czesci to troche ciezko, tutaj przykladowy koszyk https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=248515 Nawet jesli dac 1 kosc ramu to 50zl mniej, zasilacz tanszy tez max 50zl, bez chlodzenia kolejne 80 zl. Te pentiumy sie raczej jakos specjalnie nie grzeja ale ja bym jednak poszedl w tego spartana. Chyba ze ma swoj dysk, tylko pytanie jaki. Dozbieralbym 500zl. Lecz nie jestem pewien czy na tym zestawie wieslaw bedzie chodzil tak jak chcesz, moze niech ktos inny sie wypowie. Edytowane 5 Lutego 2018 przez Tirell Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Lolasi 96 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 generalnie koszyk jest ok , jednak można to troszkę obniżyć. zasilacz bym dał jakiegoś vs , chłodzenie wywalił ( box wystarczy), płytę można wziąść na h110 więc kolejne 60 zł, pytanie co z grafiką? czy wziąść Gf 1030 na przeczekanie? czy wszystkie oszczędności wywalić na 1050ti? na tym pentiumie i Gf 1050ti już Wiesiek chodzi przyzwoicie. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 5 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Jest w ogóle sens pchać się w coś takiego? Nie Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 6 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 W takim budżecie to ja bym poczekał na premierę Ryzenów z wbudowaną grafiką. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts