Skocz do zawartości

czy ten zestaw pociągnie coś i czy ujdzie w tłoku

Recommended Posts

Witam wszystkich planuje przebudowę pc opisze to co zamierzam wkładać i z czego składać . Prosiłbym o opinie i poradę. Od razu na wstępie : 

płyta główna : msi z370 tomahawk 

pamięć ram : adata xpg z1 ddr4 2x 16 gb 3000 cl16

zasilacz póki co : corsair vs series 650 w 80+

procesor : Intel® Core™ i7-8700K 3,7GHz 12MB Box    lub Intel i5 8600k

dysk 1 : adata su 800 512 gb ssd

dysk 2 : Seagate Firecuda  2 tb 

karta graficzna : póki co ze starego zestawu msi gtx 1050 gaming x 2gb 

obudowa : Corsair Carbide Series SPEC-ALPHA (biało-czerwony)

chłodzenie na procka powiem szczerze trochę myślałem szukałem i w sumie nic ciekawego nie znalazłem . zamówiłem sobie takie : 

Cooler Master V8 V2

bym był wdzięczny za jakąs odpowiedź dzisiaj odbieram sprzęty i zabieram się za składanie . Tylko tak jak wyżej pisałem zastanawiam się czy oplaca się dokladac kolo 600 zl do i7 czy nie no i propos chłodzenia czy mogę zostać przy tym czy może Corsair Hydro Series H115i 280mm CPU Cooler . jak coś piszcie dzięki. 

p.s. myslalem nad tym drugim chłodzeniem bo gdyż ponieważ cooler master v8 to niezła krowa

No wszystko super, ale kartę zamień na gtx1060, będzie lepiej ona jest troszeczkę droższa

No wszystko super, ale kartę zamień na gtx1060, będzie lepiej ona jest troszeczkę droższa

Do gier to i 8600K wystarczy. Pod 8700K daj już conajmniej Extreme4 od Asrock.

Obudowa. Mnie akurat ten model odstrasza, podobnie zreszta jak i AiO. Ten CM ma 167 mm wysokości, SPEC ALPHA mieści chłodzenia do 157 mm wg producenta więc szału nie ma. SU 800 zmień na kości MLC, Iridium Pro czy może nawet coś na NVME pod M.2. HDD w cenie 250 zł z 5400RPM. Po co i na co jak za 170 zł masz P300 czy WD Blue. Te pamięci ADATA mają też wysoki radiator, sprawdź dla pewności czy nie będą kolidować z chłodzeniem. 

Dzisiaj odbieram ZoBacze jak sie pomieści jak nie to wymieniam. Dysk ssd tez tak jak mowisz. A co do chlodzenia macie jakies opinie sprawdzone propo corsair hydro seriesh115i?

W sumie ze starego zestawu mam chlodzenie na proca spartan 3 pro he1024 da rade pod tymi procami?

Siema dla ludzi którzy to czytają  . chłodzenie się mieści w obudowie nie styka do plexi . Ponadto jestem bardzo zadowolony z pracy . Temperatury na procu w stanie spoczynku ~40   przy max obciążeniu np. wiedzmin 3 57-55 .     Grafika mobo itd. bardzo fajnie się zachowują . Ogromny zapas mocy póki co karty nie zmieniam zakręciłem ją do 1890 mhz . Sprawdzałem napięcia wszystko gra . Co do samej płyty głównej jestem zadowolny jak najbardziej minusem tylko tego chłodzenia jest to ze i tak musialem zamontować grafikę na srodkowym slocie pci . ramki spokojnie się zmiescily