Bednarz94 0 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Panowie chce otworzyć firmę w małej miejscowości, branża komputerowa. Ma ktoś doświadczenie w tej materii? Będę składał wniosek do UP w sprawie dotacji. Jak myślicie co powinienem za to kupić na początek? Suma to 21 tysięcy zł. Firma będzie usługowo handlowa, mam doświadczenie w naprawie PC, laptopów i Telefonów komórkowych. Jeśli temat jest w nieodpowiednim dziale, proszę o przeniesienie. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Skoro masz doświadczenie w naprawach elektroniki to chyba sam powinieneś wiedzieć co masz kupić? Cytuj Link to post Share on other sites
Bednarz94 0 Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Masz taka działalność? Nie? To dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 No cóż, tak się składa, że mam. Głównie nastawioną na usługi informatyczne, ale to szczegół. Powodzenia w takim razie w biznesie, podejście masz przednie. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bednarz94 0 Napisano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 No to trochę inna działka. Posłuchaj mam jakaś tam stacje lutownicza, jakieś tam narzędzia. Będzie to taki maly jednoosobowy serwis. Chodzi mi raczej o kogoś kto ma podobny biznes i powie na czym najlepiej zarabia, czego nie kupować itp. Jakiej firmy sprzęty mogę zakupić. za******e forum. Sporo pomocy. Cytuj Link to post Share on other sites
Tankersss 398 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 To nie jest forum pracy czy coś, pytaj się na goldline lub elektrodzie o takie rzeczy. Pooglądaj też YT np. louis rosseman Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3643 Napisano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 co za debil... Cytuj Link to post Share on other sites
aleksiejs 52 Napisano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 @Bednarz94, coś słabo widzę Twoją działalność z takim ogarnięciem. Skoro się tym zajmujesz i masz doświadczenie, to powinieneś wiedzieć co i do czego potrzebujesz. Jeśli tego nie wiesz to raczej szybko się zamkniesz, bo bez pomysłu nie ma faktur. Zastanów się na początek czy w Twojej małej miejscowości Twoje usługi mają w ogóle jakiś sens, bo sam ZUS to przez pierwsze dwa lata 500zł, a potem 1200 - to się płaci co miesiąc niezależnie od tego czy naprawiłeś jeden telefon czy sto w danym miesiącu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts