Skocz do zawartości

GTX 1050 mało FPS w cs go

Recommended Posts

Cześć,

wczoraj kupiłem gtx 1050 ponieważ mój gtx 560ti po ponad 5 latach odmówił posłuszeństwa. Na moim poprzednim zestawie, tj. i5 2500k/8GB/560ti, w cs miałem 150-200 klatek. Gram na najniższych ustawieniach graficznym w rozdzielczości 1280x960. Po przejściu na gtx 1050 klatki w grze wynoszą jakieś 90-120. Dodam że nic się nie grzeje a w innych grach, takich jak pubg, gra jest jak najbardziej komfortowa. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Komputer jest świeżo po formacie (formatowałem tylko ssd na którym jest system, hdd zostawiłem tak jak był).

HELP :(

Taki drop klatek mógłby świadczyć o tym, że odpaliłeś cs tylko na jednem rdzeniu. Spróbuj uruchomić csa z parametrami startowymi: 

-threads 4 -mat_queue_mode 2 -mat_queue_priority 2 -nod3d9ex1 -nojoy -high

Kluczowe sa dwie srodkowe komendy, bo wymuszają na procku renderowanie wielordzeniowe. (offtop - wiem, że zapewne większość tych komend jest znana, ale spróbować nie zaszkodzi).  

A na najwyższych ustawieniach ile masz FPS? Może blokada klatek w grze/synchronizacja pionowa?

vsync off, ustawienia mają minimalny wpływ na FPSy (10fps).

Sprawdź taktowania karty graficznej strzelam że są obniżone , zainstaluj ponownie sterowniki

kGqP8K5.png

Zrobiłem jeszcze raz format. Nadal to samo. 

MOJA KARTA

Taki drop klatek mógłby świadczyć o tym, że odpaliłeś cs tylko na jednem rdzeniu. Spróbuj uruchomić csa z parametrami startowymi:    -threads 4 -mat_queue_mode 2 -mat_queue_priority 2 -nod3d9ex1 -nojoy -high

Nie pomogło. MSI afterburner pokazuje że wszystkie 4 rdzenie pracują. 

Edytowane przez Mikaele