Mikaele 0 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Cześć, wczoraj kupiłem gtx 1050 ponieważ mój gtx 560ti po ponad 5 latach odmówił posłuszeństwa. Na moim poprzednim zestawie, tj. i5 2500k/8GB/560ti, w cs miałem 150-200 klatek. Gram na najniższych ustawieniach graficznym w rozdzielczości 1280x960. Po przejściu na gtx 1050 klatki w grze wynoszą jakieś 90-120. Dodam że nic się nie grzeje a w innych grach, takich jak pubg, gra jest jak najbardziej komfortowa. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Komputer jest świeżo po formacie (formatowałem tylko ssd na którym jest system, hdd zostawiłem tak jak był). HELP Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 coś mało, sprawdź czy ci jakiś proces w tle nie zamula proca u mnie tak jest na 1080p mix low/med Cytuj Link to post Share on other sites
Mikaele 0 Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 nic w tle nie chodzi, reinstalacja cs nie pomogła. Cytuj Link to post Share on other sites
Compot 2 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii w ustawieniach CSa Cytuj Link to post Share on other sites
Mikaele 0 Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Sprawdź czy nie masz włączonego oszczędzania energii w ustawieniach CSa Nope Cytuj Link to post Share on other sites
Compot 2 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 A na najwyższych ustawieniach ile masz FPS? Może blokada klatek w grze/synchronizacja pionowa? Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Sprawdź taktowania karty graficznej strzelam że są obniżone , zainstaluj ponownie sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Taki drop klatek mógłby świadczyć o tym, że odpaliłeś cs tylko na jednem rdzeniu. Spróbuj uruchomić csa z parametrami startowymi: -threads 4 -mat_queue_mode 2 -mat_queue_priority 2 -nod3d9ex1 -nojoy -high Kluczowe sa dwie srodkowe komendy, bo wymuszają na procku renderowanie wielordzeniowe. (offtop - wiem, że zapewne większość tych komend jest znana, ale spróbować nie zaszkodzi). Cytuj Link to post Share on other sites
Mikaele 0 Napisano 27 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 (edytowane) A na najwyższych ustawieniach ile masz FPS? Może blokada klatek w grze/synchronizacja pionowa? vsync off, ustawienia mają minimalny wpływ na FPSy (10fps). Sprawdź taktowania karty graficznej strzelam że są obniżone , zainstaluj ponownie sterowniki Zrobiłem jeszcze raz format. Nadal to samo. MOJA KARTA Taki drop klatek mógłby świadczyć o tym, że odpaliłeś cs tylko na jednem rdzeniu. Spróbuj uruchomić csa z parametrami startowymi: -threads 4 -mat_queue_mode 2 -mat_queue_priority 2 -nod3d9ex1 -nojoy -high Nie pomogło. MSI afterburner pokazuje że wszystkie 4 rdzenie pracują. Edytowane 27 Stycznia 2018 przez Mikaele Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts