Skocz do zawartości

Z370 Killer SLI pykanie podczas słuchania muzyki

Recommended Posts

Witam, mam problem z dźwiękiem, podczas słuchania muzyki ze słuchawek jak i z głośników ( przedni i tylni panel ) słychać pykanie/trzaski.
Instalowałem różne sterowniki realteka ze strony asrocka jak i realteka i jego starsze wersje również i nic nie pomogło
Do czego doszedłem to to, że ten dźwięk słychać gdy leci bass oraz gdy robi się coś na kompie, przegląda różne strony czy inne rzeczy.

https://www.youtube.com/watch?v=itMXs7OHr5M

Podczas odtwarzania testu bassu z linku powyżej i ściszaniu i podgłaśnianiu suwakiem na youtube pykanie jest praktycznie nieustanne, to samo tyczy się gdy pauzuje i naciskam play jest charakterystyczne pykanie przy każdym kliknięciu.

Ma ktoś jakieś pojęcie dlaczego tak się dzieje ?
Specyfikacja komputera :
AsRock Z370 Killer SLI
zasilacz be quiet pure power 10 600w
i5 8600k 
gtx 1070 sjs

Żadne OC nie było robione.

Sprawdził bym sprzęt jakimś discro Live CD Linuxa, by uruchomić trzeba w BIOS ustawić jako pierwsze do ładowania sytemu DVD lub pamięć przenośną USB w zależności na czym wypakowałeś Live CD Linux-a po ściągnięciu z internetu.

Gdyby było podobnie i pod Linuxem, dla pewności sprawdził komputer  u sąsiada / znajomego gdzie niema podobnych problemów (możliwe problemy od wadliwie wykonanej / działającej instalacji elektrycznej).

Jak będzie mimo tego nadal tak, to reklamował bym płytę.

Jeśli pod Linuxem nie było problemów z dźwiękiem znaczy że problem jest od strony sterownika/systemu operacyjnego.

W odpowiedzi niech napisze jak wyszły testy z Linux-em i jaki ma O.S.