katsunosuki 0 Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 Witam zmieniłem płytę główną i się okazało ze w nowej jest inne wejście do wentylatora zasilacza zamiast wejścia na 4 piny jest na 3 piny, a ja w zasilaczu mam końcówkę 4 pinową, gdy jest ona podłączona komputer nie chce się uruchomić natomiast gdy jest nie podłączona to komputer normalnie się włącza Płyta główna AsRock ConRoe 1333-D667, zapewne będzie potrzebna przejściówka tylko nie jestem pewny czy ta będzie pasować http://allegro.pl/aab-c9-adapter-4pin-molex-do-wentylatora-3-pin-rpm-i7009393362.html Cytuj Link to post Share on other sites
Oktawian 3 Napisano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Ta przejściówka jest do wentylatorów 3-pin. Rozumiem w zasilaczu wymieniany był wentylator i wymaga podłączenia złącza 4-pin by działać? Ogólnie wentylatory PWM (4-pin) można podłączyć do złącz 3 pin bez żadnych przejściówek tyle, że raczej nie będzie działać sterowanie wentylatorem. Trzeba tylko zwrócić uwagę na prawidłowe podłączenie, przewód pwm (najczęściej niebieski) ma być wolny! Edytowane 24 Stycznia 2018 przez Oktawian Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts