Exodiss 18 Napisano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, od razu chciałbym zaznaczyć że cały komputer chce złożyć z używanych części z gwarancją polując na Allegro, bo nie bardzo mi się śpieszy a i do używek często dodają faktury więc gwarancja jest. Zresztą zanim pojawią się budżetowe MOBO pod 8 generacje to może uda znaleźć mi się RAM lub procka. GPU na razie zostanie integra bo nie mam wielkich wymagań. Mam SSD OCZ Agility 3 60GB, Be Quieta L8 400W to by pewnie zostało. Na CPU+MOBO+RAM chciałbym przeznaczyć około 700 zł, w tej cenie dostane i5 2500k z chłodziwem+MOBO pod OC i 8GB RAM, ale jak patrze to i5 2500k nadal nie będzie lepszy od tego i3 8100.. Pozostaje więc pytanie, czy po wyjściu tanich płyt pod Coffee Lake i3 8100 jest opłacalną opcją? Edytowane 15 Stycznia 2018 przez Exodiss Cytuj Link to post Share on other sites
patio14_pl 1 Napisano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 WDG mnie, kiedy wyjdą tańsze płyty pod Intel 8xxx, bedą to najbardziej opłacalne nowe procesory na rynku, aktualnie nie ma co inwestować w i3 8100, przy aktualnych cenach płyt i ddr4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts