Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Te karty sa tak wydajnie ze nawet bez OC nie ma szans ich zagiąć Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Te karty sa tak wydajnie ze nawet bez OC nie ma szans ich zagiąć Dokładnie. Mam GTX 570 i nie ma opcji żeby mi cokolwiek pierdło. Miażdżąca większość gier lata w 60 FPS z Vsync STAŁYCH !!! Poza tym NV ma PhysX... Chcesz rezygnować z czegoś takiego ???? : Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 to ja napisałem a nie D I L Physx to jak dla mnie nadal ciekawostka fajny bajer al mało kiedy zwracam uwagę czy woda z kranu sie kapie naturalnie czy tam tez papierki latają po ścianach chociaż fajnie to jest .... ale to tylko bajer Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Ja tak szczerze mówiąc nie kminie tej technologii, że niby w czym jest to lepsze - zostawiając, znaną tu pewnie wszystkim, definicję tego tworu na boku - od tej fizyki w HL2. Ten Batman to w ogóle kupa - to bez Physix obiektów brakuje? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Tylko tak się mówi, że "nikt nie zwraca na to uwagi", a tak na prawdę ma to duży wpływ na efekt końcowy co z resztą bardzo dobrze widać na filmiku od @effendi'ego360. Na różnego rodzaju efekty świetlne i inne takie bajery też nikt nie zwraca uwagi, a gdyby to wszystko wyłączyć to gra wyglądała by jak "kupa" za przeproszeniem mówiąc. Sporo zależy też od tego w jakim stopniu dana gra wykorzystuje Physx'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Tylko tak się mówi, że "nikt nie zwraca na to uwagi", a tak na prawdę ma to duży wpływ na efekt końcowy co z resztą bardzo dobrze widać na filmiku od @effendi'ego360. Na różnego rodzaju efekty świetlne i inne takie bajery też nikt nie zwraca uwagi, a gdyby to wszystko wyłączyć to gra wyglądała by jak "kupa" za przeproszeniem mówiąc. Sporo zależy też od tego w jakim stopniu dana gra wykorzystuje Physx'a. Tak ale grając np w Metro 2033 czy tam BBC2 nie zwracasz uwagi na to jak kula trafi ci koło głowy w budynek i kurz czy tam odprysk od ściany realistycznie będzie sobie spadał tylko patrzysz na to zeby cie nie zastrzelili lub cos podobnego można się tak przekomarzać nawet cała noc ale to ne ma sensu Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 chociaż fajnie to jest .... ale to tylko bajer nie no jasne; po co kupować auto z klimą ? - przecież to tylko bajer po co kupować TV full hd ? - przecież to tylko bajer po co grać w gry na max detalach ? - przecież to tylko bajer po co ci cholernie drogi vertex 2 i dwa samsungi w raidzie ? - przecież to tylko bajer Fajny masz tok rozumowania. Skoro tak myślisz to po co Ci taki mocny sprzęt ? Nie lepiej coś słabszego żeby grać w detalach na minimum albo po prostu konsola ? Bo przecież te wszystkie efekty "to tylko bajer". Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 @effendi Jaki masz fps w Crysis na full/ultra?, bo jak spadki są poniżej 30, 25 to ten Physix będzie kosztem czegoś innego i wtedy jego obsługa już taka przydatna nie jest. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 chociaż fajnie to jest .... ale to tylko bajer nie no jasne; po co kupować auto z klimą ? - przecież to tylko bajer po co kupować TV full hd ? - przecież to tylko bajer po co grać w gry na max detalach ? - przecież to tylko bajer po co ci cholernie drogi vertex 2 i dwa samsungi w raidzie ? - przecież to tylko bajer Fajny masz tok rozumowania. Skoro tak myślisz to po co Ci taki mocny sprzęt ? Nie lepiej coś słabszego żeby grać w detalach na minimum albo po prostu konsola ? Bo przecież te wszystkie efekty "to tylko bajer". Co ma piernik do Wiatraka? takie porównywania nie maja sensu klimę czy TV używasz na co dzień a physx nieee Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 @d i l Mam to na co mnie stać i to co chcę mieć na obecną chwilę. Chodzi mi tylko o to, że nie uważam czegoś za zbędny bajer bo akurat tego nie mam/nie mogę mieć tylko i wyłącznie ze względów finansowych. Następną platformę jednak już będę składał z myślą właśnie o tych "niepotrzebnych bajerach" bo jak dla mnie czy to PhysX czy 3D to wcale nie zbędny bajer tylko naprawdę cool sprawa. Widziałem parę gierek z włączonymi tymi efektami i nie będę kłamał, że nie chciałbym czegoś takiego mieć. Cytuj Link to post Share on other sites
toomi1982 0 Napisano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Widzę,że dyskusja rozszerzyła się o nowe tematy:) W każdym bądź razie esc.pl dzisiaj wysłało kuriera z częściami także jutro będę wszystko miał. Oczywiście podzielę się moimi spostrzeżeniami dotyczącymi różnicy w wydajności(o ile takowa będzie miała miejsce) oraz umieszczę kilka fotek jak to wszystko razem wygląda. No i od razu pogonie tego I5 2500k bo jeszcze go nie mam ale wiem ,że już tego pragnie:) Myślę ,że na 4,5ghz pójdzie z palcem w du**e:) Pozdro. (...) Tak dokladnie 4.5Ghz to odpowiednia wartośc:p Słuchajcie chopy:P Czy to prawda,że wystarczy mnożnikiem walić w górę i ewentualnie podbijac napięcie na tym procu? Od kilku dni przeglądam fora i testy i niby tak się go podkręca. Z moich zdobytych informacji wynika ,że tylko te dwie opcje wystarcza do pogonienie go na 4,5ghz. p.s. Kilka dni temu bank w którym pracuję zakupił (za moją namową) Kilka serwerów HP Proliant 380 G7 z prockami Intel Xeon 5650 oraz 32 Gb ram każdy. Oczywiście jako maniak wydajności zrobiłem wiele testów np. w cinebench 11.5 wynik cpu wynosi 13.8 pkt, jak to zobaczylem to oniemialem. Dwa procki 6-o rdzeniowe - 12 wątkowe rozkminily ten test w mgnieniu oka. Za mną kilka nocek nie przespanych ale na windzie 2008 r2 serwer zasuwa masakrycznie. Dodam ,że ponad 80 pracowników loguje sie na zdalny a na nim nie robi to najmniejszego wrazenia............ achhhhhhhh juz o niczym innym nie mysle tylko o robocie. Od jutra urlop i testy swojego nowego kompa:PPPPPP Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Używaj edytuj post, nie pisz jeden pod drugim, bo Ci je skasują Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 @d i l Mam to na co mnie stać i to co chcę mieć na obecną chwilę. Chodzi mi tylko o to, że nie uważam czegoś za zbędny bajer bo akurat tego nie mam/nie mogę mieć tylko i wyłącznie ze względów finansowych. Następną platformę jednak już będę składał z myślą właśnie o tych "niepotrzebnych bajerach" bo jak dla mnie czy to PhysX czy 3D to wcale nie zbędny bajer tylko naprawdę cool sprawa. Widziałem parę gierek z włączonymi tymi efektami i nie będę kłamał, że nie chciałbym czegoś takiego mieć. Nie każdy jest taki małostkowy. Mam co prawda słabszą kartę, ale do takiej Mafii 2 na max z PhysX wystarcza (miejscami brakuje nieco FPS, ale ogólnie da się grać) i szczerze mówiąc, nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy PhysX max, a PhysX off. W Batmana nie grałem. Także zgadzam się, że w większości gier PhysX to tylko bajer, który można sobie spokojnie odpuścić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 wiedziałem ze w końcu ktoś mnie poprze z tym ze PhysX to tylko bajer co do 3D ... fajne ale jeszcze na to nie pora jak dla mnie ze wzgledu na koszty jakie trzeba poniesc. Ja osobiste ostatnio dorwałem Step Up 3 (3D stereoskopowe ) przez okulary Red Cyan oglądałem na 32 Calowym TV FHD i byłem bardzo zadowolony z tego jakie efekty to daje Cytuj Link to post Share on other sites
toomi1982 0 Napisano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Oto co udał mi się uzyskać. 4.7 ghz , radeon 6970 930\1430mhz no i różnica między phenomem ogromna:) http://img708.imageshack.us/i/21110986.jpg/ http://img138.imageshack.us/i/62441837.jpg/ http://img856.imageshack.us/i/87057230.jpg/ http://img15.imageshack.us/i/68959989.jpg/ http://img156.imageshack.us/i/dsc03807wa.jpg/ http://img607.imageshack.us/i/dsc03808n.jpg/ Jestem Bardzo zadowolony:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts