Skocz do zawartości

Zasilacz 700 - 800 W który wybrać

Recommended Posts

Oto mój profil w razie pytań jaki ma obsłużyć komputer kupiony zasilacz

http://www.benchmark.pl/uzytkownik/OffsprinG_87-10615.html

zastanawiam się nad kilkoma zasilaczami

TG700-BZ tagan, 780W TG780-U33II tagan oraz PENTAGRAM SILENT FORCE 750 ULTIMATE P 9301-5 dodam że na Be-quieta mnie nie stac ;) oraz nie chce zailacza firmy Chieftec.

zamierzam w niedalekiej przyszłoscić zakupić nową grafę raczej bedzie pojedyncza ale pranuje pobawić się w OC :[

co byście mi polecili w cenie 450 - 550 zł ??

zacznijmy o dtego że 600wat powinno Ci spokojnie wystarczyć:[

http://www.agito.pl/zasilacze/bequiet-d ... 33723.html >>i dzięki temu stać Cię na beQuieta który ma mocniejsze linie bo nie najważniejsza jest ilość watów tylko moc linii ;)

Pozdrawiam

tak rozumiem ale poszukuje zasilacza 700 - 800 W :) z mocną linia+12V tak jak wyżej napisałem

Modecom Volcano produkuje ta sama fabryka co Chieftec seria CFT, więc nie wiem, czemu tak sądzisz.

Ale z drugiej strony Volcano mają głośne wentylatory.

czytałem gdzieś recenzje nie to żeby coś było nie tak z zasilaczami ale podobno modecom jeszcze niedawno ( nie wiem dokladnie kiedy ) robiło tylko zasilacze o małej mocy do zwykłych domowych pecetów wiec może nie mają za dużego doświadczenia w mocnych zasilaczach :wariat: ( gdybam )

ostatecznie chyba kupuje TG700-BZ tagana ale jeszcze mam troche czasu do 8 lipca

btw : ten tagan ma nawet fajna wodotryski czy jak to tam nazywacie ( swiecidełka )

Modecom sam nie robi zasilaczy (większość firm nie robi - Corsair, Chieftec, Be Quiet itp też sami nie robią), zamawia je u producentów zasilaczy (Seasonic, CWT, Fortron, Topower) i dokłada własną obudowę / wentylator / naklejki.

Modecom Feel III / Premium to jakaś chińska? (nawet nie wiadomo) tandeta, ale troszkę lepsza od innych no-name typu Codegen / Logic / Deer

Modecom MC / Carbon to zasilacze średniej klasy, ale produkowane przez Fortrona - to ta sama konstrukcja co Fortron PNF / Amacrox PNF

Modecom Volcano to porządne zasilacze o tej samej konstrukcji co Chieftec CFT

Kiedyś Modecom produkował też dobre zasilacze (Seria GT), ale również Feel'e, które były dużo gorsze niż kiedyś (seria III już jest lepsza).

Co nie zmienia faktu, że jest dużo lepszych marek :wariat:

Witam

Modecom Volcano 750W sa fajne nawet o nich myslalem ale patrzac na przeszlosc firmy raczej sie nie zdecyduje xD

To bardzo dobre zasilacze, mam tą 750-ke i sprawuje sie ona wyśmienicie.

Już pisałem w innym temacie, jak go kupowałem nie miałem ograniczenia finansowego a znajomy z Komputronika polecił właśnie ten.

Teraz oddaje go Młodemu i jestem pewien że pociągnie pare dobrych lat.

Mam Pentagram SilentForce 750 i jestem bardzo zadowolony.

1. Jest niesłyszalny nawet w nocy podczas ogladania filmow.

2. Po rejestracji na stronie pentagramu przedluzamy gwarancje do 5 lat

3. 4 x 6pin (2x 6+2) co jest przydatne przy SLI.

I super cena na techplanet kupilem za 400zl.

Pozdrawiam.

ps.

Pisze wlasnie recke tego zasilacza niebawem powinna sie pojawic.

Ja tak jak Multijumper i Matysior używam Modecoma Volcano 750W i jestem z niego bardzo zadowolony. To już mój drugi Modecom, bo wcześniej miałem MC 500W (który teraz działa w komputerze brata) i jeszcze się na tych zasiłkach nie zawiodłem.

W profilu masz napisane coś o słabym zasilaczu, który przewrotnie pracuje bezproblemowo. Skoro działa i jest w nowy to ja proponuję olać nowy zasilacz a za zaoszczędzoną kasę kup coś kobiecie albo zabierz ją na dobrą kolację, na pewno będziesz zadowolony.

@Player1

proszę cie jak masz coś takiego pisać to w ogóle się nie odzywaj siedź tam w swojej jamie xD

przecież pisał że będzie chciał wymienić grafikę a lepiej mieć taki wydatek niż później żałować i kupować nowy komputer... :wariat::D:)

@Player1

proszę cie jak masz coś takiego pisać to w ogóle się nie odzywaj siedź tam w swojej jamie xD

przecież pisał że będzie chciał wymienić grafikę a lepiej mieć taki wydatek niż później żałować i kupować nowy komputer... :wariat::D:)

Najlepiej sprzedać mieszkanie, samochód i kupić zasilacz 2kW który za 4-5lat i tak będzie ledwo chodził. LUDZIE!! Zasilacz i tak czy siak za te 3-max4 lata powinno się wymienić na nowy bo na nie także czas ma wpływ.

W profilu masz napisane coś o słabym zasilaczu, który przewrotnie pracuje bezproblemowo. Skoro działa i jest w nowy to ja proponuję olać nowy zasilacz a za zaoszczędzoną kasę kup coś kobiecie albo zabierz ją na dobrą kolację, na pewno będziesz zadowolony.

działa bezproblemowo do czasu pogrania w jakaś wymagajaca giere na max detalach przez dłuższy czas :wariat: wole go nie katować ;> poza tym wg obliczeń na jakiejsc stronie 750 rekomendowany zasilacz a 17 amperow na lini + 12 v to stanowczo za mało aż dziw ze działa :D a przecież nie chce go skopcić ....

http://www.agito.pl/zasilacze/corsair-hx620-620w.221.334504.html - odpinane kable, ale mniejsza moc

http://www.agito.pl/zasilacze/corsair-t ... 34512.html - bez odpinanych kabli, ale większa moc

hx620 nawet jak obciążysz na 750W to nie padnie i będzie trzyma się nieźle ;-) pogooglujcie czy pobingujcie ;-)

http://nvision.pl/_plugins/content/cont ... ontent.157 tutaj porównanie zasilaczy

co do HXEU620, którego jestem szcześliwym posiadaczem, to warto zwrócić uwagę, że ma jedną linie 12V (pomimo iż podają, że ma 3) o max obciążalności: 50A

od siebie dopowiem że ostatnio po ok. roku sprawdziłem jak zasilacz trzyma napięcia i były rewelacyjne - zero odstępstw.

no i 5 lat gwarancji ;-)

• 2 tygodnie później...