philips135 0 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 witam. posiadam płytę główną MSI z170a gaming M3 miałbym możliwość kupienia za dobrą cene procesora intel core i7 7700k pytanie czy ta płyta poradzi sobie z tym prockiem? sklep morele oferuje jakąś aktualizacje biosu https://www.morele.net/aktualizacja-biosu-649058/ będzie wszystko stabilnie działać, zarówno bez jak i z przyszłościowym oc? Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 spokojnie poradzi, tylko zrób update biosu do najnowszej wersji. Musisz minimum 2 razy zrobić update. Wtedy porządnie zrobi się update. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Musisz minimum 2 razy zrobić update. Wtedy porządnie zrobi się update. Jaki mit xD Nie słyszałem jeszcze czegoś takiego ale dobre witam. posiadam płytę główną MSI z170a gaming M3 Co do msi to podbij limity mocy w zakładce cpu jak robisz duże oc tj powyzej 1.3 v bo msi maja nisko limity mocy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
philips135 0 Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 bios (aktualizacje) robiłem parę dni temu, boralem z strony MSI na pendrive wzuciem i ładnie poszło. czyli nie muszę kupować tej aktualizacji z morele? HAKELBERY podbij limt mocy czyli dokładniej jaką opcje? w biosie? Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 ZAKŁĄDKA CPU long /short duration na 4000 limit cpu 256A Cytuj Link to post Share on other sites
philips135 0 Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 https://drive.google.com/open?id=1SrIlmt4jJFM2A2tgUlm07rj9pWm-RmCs pochowali to... mam nadzieje ze dobrze ustawione tera? było wszystko na auto. ostatnie pytanie, o ile nałożenie pasty jest mi znane o tyle jak będę wymieniał procesor trzeba jakieś sterowniki odinstalowywać i na nowo instalować? Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) to long'' main '' tez podbij na 128W choć nie wiem co to Sterowników po zmianie cpu nie trzeba .Ja zmieniałem z z170 na 370 i nawet nie potrzebowałem Edytowane 4 Stycznia 2018 przez HAKELBERY Cytuj Link to post Share on other sites
philips135 0 Napisano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) to long'' main '' tez podbij na 128W choć nie wiem co to Sterowników po zmianie cpu nie trzeba .Ja zmieniałem z z170 na 370 i nawet nie potrzebowałem zaraz zaraz, rozumiem ze chodzi o płytę główną? to swoją drogą ciekawe, zazwyczaj większość pisała o formacie przy takim upgradzie. gdyby szło to czaiłbym się na i7 8700k aczkolwiek dzisiaj ten temat z tymi procesorami stawia duży znak zapytania. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez philips135 Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 No ja nie potrzebowałem ale i tak go po czasie zrobiłem A na z 370 caoffee nie odpalisz .Nie po to sie intel tyle namęczył .Wszystko od nowa powstało łacznie z biosem a naprawde jej to to samo Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Jaki mit xD Nie słyszałem jeszcze czegoś takiego ale dobre Ja tak miałem przy Asus Z170 Pro gaming jak wsadziłem 7700K po 6660K. Podwójny flasz rozwiązał problem z ramami. Ram nie chciało iść powyżej 2400MHz Cytuj Link to post Share on other sites
philips135 0 Napisano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 właśnie wleciał i7 7700k jako ze to byla pierwsza wymiana procesora w moim zyciu dodam od siebe ze przy pierwszym uruchomieniu miałem stresa xD odpalam, a tu okno ze została rozpoznana jakaś zmiana, po czym komp się wyłączył, musiałem go włączyć od nowa, ekran przez kilka sekund w mniejszych proporcjach powrót do 1080p i hasa xD pierwszy test przedtem podczas gier wykorzystanie proca ponad 90% tera 45% Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts