Przemyslavxd 11 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Ma wejść 10.01 jeśli mnie pamięć nie myli. Na razie dostali ją beta-testerzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 9.01 poprawka ma trafić do autoupdate. Wcześniej były przesłanki że Meltdown jest w stanie również modyfikować pamięć ale oświadczenie Intela temu przeczy. Dziwne tylko że intel wierzy (ma nadzieję) a nie wie na pewno. "Intel believes these exploits do not have the potential to corrupt, modify or delete data." https://newsroom.intel.com/news/intel-responds-to-security-research-findings/ Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 https://images84.fotosik.pl/953/877eec7d5dfe57e1.jpg Rozumiem ze na razie jej nie mam? Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Tak tego nie sprawdzisz. Otwórz start, wpisz "historia aktualizacji" i uruchom "wyświetl historię aktualizacji". Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 No tam to jest tylko data a numerów nie ma .Pisałem ze z 2 stycznia ostatnie i pisze cos własnie o usuwaniu szkodliwym oprogramowaniu.Numerów zadnych przy tym nie ma czy to to https://support.microsoft.com/pl-pl/help/890830/remove-specific-prevalent-malware-with-windows-malicious-software-remo Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 No tam to jest tylko data a numerów nie ma Chyba jednak są. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Zreszta i tak chyba nie sprawdze cpu 8700 ładuje wszystko a w niskich nie bede sprawdzał jak odległość rysowania czy cienie głównie siedzą na cpu Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 7300HQ w cinebench R15 przed aktualizacją 523, a po aktualizacji 501. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 No znalazłem fajna gre przetestowania cpu .Watch dogs ostatnio za darmo w uplay łacznie z asasinem black flag Zrobie też test instalacji gry .Bez patcha metro LL redux 6:52 s Cytuj Link to post Share on other sites
iamnotreal 193 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Ja, szczerze powiedziawszy, nadal nie rozumiem do końca jak duże zagrożenie stanowi dziura dla zwykłego użytkownika. To znaczy, czaję, w teorii dane nie są bezpieczne, łącznie z zapamiętanymi loginami, hasłami, danymi kart i tak dalej, ale realistycznie - jak duża jest szansa na to, że faktycznie staniesz się ofiarą ataku, jeżeli nie włóczysz się po dziwnych stronach i takie tam. Windows update mi targa coś (KB4056892). KB4056891 nie stwierdzono, w historii aktualizacji też nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 No nie wiem .Jakbym chciał cie oskubać to bym szukał czegoś kompromitującego Poza tym molżna twojego pc użyć jako moc obliczeniowa wiecej nie widzę zagrozeń dla kowalskiego który łupie w cryzysa Teroetycznie mógłbym ci popsuć sprzęt ale to coraz cieżej zrobić na dzisiaj ale wciąż sie nieraz da Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Ja, szczerze powiedziawszy, nadal nie rozumiem do końca jak duże zagrożenie stanowi dziura dla zwykłego użytkownika. Komputer pani księgowej która robi przelewy w firmie to już ciekawy kąsek. Poza tym kradzież danych w internecie i sprzedawanie ich innym podmiotom to codzienność. Nie trzeba się włóczyć po jakiś lipnych stronach aby zostać ofiarą. To coś jak drzwi w domu. Zamykasz na klucz aby nikt nie wszedł, a okazuje się że inny klucz także pasuje do Twojego domu bo producent poszedł na łatwiznę. P.s temat ma zły tytuł. Powinno być: w procesorach od 1995r. Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Funkie Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Komputer pani księgowej która robi przelewy w firmie to już ciekawy kąsek. Niby jaki?Ze bedziesz znał wypłaty i nr konta?To są dane niejawne ale co ci po tym ze znasz ile iamnotreal zarabia...... Pełne dane osobowe kosztuja kilka złotych i w latch 90 zdobywało sie je przy niszczeniu np dokumentów bankowych Edytowane 4 Stycznia 2018 przez HAKELBERY Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Jesli dobrze wyczytalem to w ten sposob można przechwycic hasla, zdjecia, wiadomosci czyli dla wiekszosci wazne rzeczy. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Dobra jestem po testach w watch dogs I wiecie co .Większej sciemy nie było niż to obniżenie wuydajości od kiedy pamiętam Przed patchem 171-173 fps po patchu jest 173-176 fps więc niech więcej tych patchów daja może podbije do 200 -tu xD Dlatego wiem że każdy kto tu przyleci że ma w grze mniej fps to ścieme wali.Jakieś ala fany amd Teraz sprawdze instalacje A już instalacja rozwaliła wszystko Przed patchem było 6:52 a po patchu 5:39 Może tam jakaś nie taka notatka poszła i miało przyspieszyć a nie zwolnić xD Cytuj Link to post Share on other sites
armani 10 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Srutu tutu, pęczek drutu... Przetasowanie na giełdzie i tyle. Sprzedali jak stało wysoko, wypuścili niusa i zaraz znowu kupią, gigantyczne zyski i wzrost od Nowego Roku - tak się chłopcy w niebieskich garniturkach bawią. Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Przecież od początku byly informacje ze dla Kowalskiego spadek wydajności bedzie znikomy. Spadek mial byc dla serwerow, wirtualnych maszyn. Wiekszy problem to bezpieczeństwo danych i raczej tym bym sie martwił. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Testy na i5-4690K @ 4.4GHz https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/7o2ctw/benchmarked_intel_security_patch_impact_on 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) A gdzie można ja pobrać? Czyli jak widać, traci się nawet 8 procent... Edytowane 5 Stycznia 2018 przez krzyhox Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 W Rainbow Six Siege spadek o 8,2% dla minimalnego FPS. Różnice mogą być większe przy procesorach 2 rdzeniowych i niżej taktowanych 4 rdzeniowych. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Ja, szczerze powiedziawszy, nadal nie rozumiem do końca jak duże zagrożenie stanowi dziura dla zwykłego użytkownika. To znaczy, czaję, w teorii dane nie są bezpieczne, łącznie z zapamiętanymi loginami, hasłami, danymi kart i tak dalej, ale realistycznie - jak duża jest szansa na to, że faktycznie staniesz się ofiarą ataku, jeżeli nie włóczysz się po dziwnych stronach i takie tam. Dziura jest jak żadna inna bo na poziomie sprzętowym i dotyczy exploitowania pamięci. Czyli żaden antywir czy co tam masz cię przed tym nie uchroni a ewentualne przechwycenie haseł w żaden sposób nie zostawi śladu gdziekolwiek. Bo też nie tylko chodzi o zapisane hasła ale o te które aktualnie wpisujesz. I przechwycenie może być zrobione nawet Java Scriptem. Dodajmy do tego że nawet duże portale czasem padają ofiarą różnych syfów i wystarczy że będziesz miał pecha i wejdziesz na taki portal. Ludzie jak stado jeleni boi się o to że im FPSy w GTA5 spadną a mają wyjechane że przecież używają bankowości elektronicznej i zakupów online, Ciągle też nie jest jasne co ze starszymi systemami - Win7 i WinXP. Bo jasne że Win10 dostanie i Win8 w drugiej kolejności. Ale tych siódemek i xpeków jeszcze jest pełno na rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) A gdzie można ja pobrać? Czyli jak widać, traci się nawet 8 procent... Dziwne bo u mnie zyskał a nie stracił a te testy widziałem wczoraj na pclabie Co do tego ogromengo progresu na instalacji to może że windows został zresetowany ale gra juz na świeżej instalacji została sprawdzona i prze i po Doman a ty używasz elektonicznej bankowości używasz? Edytowane 5 Stycznia 2018 przez HAKELBERY Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Powiedz mi kto w tych czasach nie używa elektronicznej bankowości? Cytuj Link to post Share on other sites
HAKELBERY 474 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 No to chyba masz 1 razowy kod do użytku . Przejać loginy czy hasłą to można było 10-15 lat temu A co do gier to wyglada tak więc nie wiem jakim cudem te -8 % Przed patchem Po .Detale max z min rozdzelczoscią i gpu load 70% więc test typowo na cpu ZERO SPADKÓW ,ziemia sie nie zatrzymała xD Od poczatku wydawało mi sie to głupie ale nie powiem ulga jest bo bym się wkurzył jakby przycieli na wydajości Cytuj Link to post Share on other sites
krzyhox 3632 Napisano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Tylko zwróć uwagę na to jaki ty masz procesor. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez krzyhox Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts