Skocz do zawartości

Komputer ~2000zł do grania w 2 gry, oglądania filmów i photoshopa

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Oglądanie filmów, przeglądanie internetu, domowa przeróbka zdjęć w photoshopie, gra w War Thundera i IL-2 Sturmovik
  • Maksymalna kwota : 2000zł
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : Jak najszybciej
  • Których części potrzebuję : "buda"
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : LG IPS237
  • Specjalne wymagania 
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Realtek RTL 8169, AMD Athlon II X2 250 3.0GHz, 6gb ram (nie wyciągnąłem już niestety jaki to konkretnie ram), Radeon HD6570
  • Własna propozycja zestawu : Intel core i3 6100, MSI B 150M pro-vdm, HyperX 4GB 2400Mhz, Zotac GeForce GTX 1050 mini 2GB, Wescern HDD 1TB, Corsair VS 450W, Zalman Z1
  • Inne :

Znajomy rodziców poprosił mnie o spojrzenie na ułożony przez niego zestaw komputerowy, bo chciałby wymienić swoją budę. Co do części z poprzedniego komputera powiedział, że raczej nie bawiłby się w wyciąganie rzeczy tylko wywaliłby go na złom i kupił nowe części, ale jeżeli coś nie będzie wymagało wymiany to oczywiście nie będzie na siłę wydawał od nowa pieniędzy :D

Powiedział również, że napęd optyczny raczej mu zbędny, bo i tak większość rzeczy trzyma w chmurze/na zewnętrznym dysku.

A, tylko prosiłbym o zwrócenie uwagi na jakąś kartę sieciową, bo sam kiedyś przy składaniu swojego zestawu o niej zapomniałem :D

Dzięki wielkie za pomoc

tylko prosiłbym o zwrócenie uwagi na jakąś kartę sieciową, bo sam kiedyś przy składaniu swojego zestawu o niej zapomniałem

Chodzi o wi-fi?

1 x Intel Pentium G4600 /3.6GHz, 3MB, LGA1151, BOX/1 x AsRock H110M-HDV R3.0/intel H110, DDR4, LGA1151/1 x GoodRam 8GB 3000MHz CL16 Play1 x Gigabyte GeForce GTX1050 OC 2GB DDR5 128bit (1518/7008)1 x bequiet! PurePower 10 400W Silver1 x SilentiumPC Brutus Q20 USB 3.0 (mini ITX)1 x Toshiba P300 1TB 64MB cache SATA600 7200rpm

1921zł

CPU 2 rdzenie / 4 wątki o wydajności i3 6100, model karty z półpasywnym układem chłodzenia,  8GB RAM, cichszy i stabilniejszy zasilacz na DC-DC. Całość w obudowie typu Cube - Brutus Q20,
  • Popieram 1

@@3ndurek

Teoretycznie 300mb/s

Wspominałem mu o dysku SSD (to komputer dla znajomego rodziców), ale powiedział, że póki co nie jest pewien czy starczy mu miejsca na mniejszym SSD za tą samą cenę.

Nawiasem mówiąc, słyszałeś może o powerline? Sprawdziłem i w gniazdku, przy którym jest modem, a w tym, przy którym jest mój komputer jest ta sama faza, więc nie będzie problemów z działaniem. Ale czy to będzie lepsze niż wifi?