Michał189 3 Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Siemanko!Jako że mój komputer nie spełnia moich wymagań, a ostatnio bardzo się wciągnąłem w Tarkova, chciałbym wymienić procesor aby zwiększyć ilość fps podczas gry.Mój komputer w tym momencie:-i5-4590-12gb ram ddr3 1600mhz cl9-Gigabyte gtx 980 OC-ssd hyperx savage i 2TB hdd wd blue-gigabyte b85m-d3h Myślałem nad wymianą procesora na i7-4790k, w komputerze zamontowane jest chłodzenie fortis 3 więc nie trzeba dokupywać. Tylko, czy warto? Może lepiej sprzedać to co jest i przesiąść się na nową generację? Jak patrzę nowego procesora średnio idzie kupić, a używany to cena +-1000zł. Czy warto przesiadać się z tego procesora na tą i7? Poczuje wzrost fps? Zależy mi też na tym abym nie musiał wymieniać tego procesora w najbliższym czasie, tak jak to było z tą i5. Gdy ją kupiłem komputer chodzi z nią dobrze od 2-3 lat. Może lepiej jednak poczekać i odłożyć więcej i przejść na jakąś z serii 8XXX?Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
crazzyiwan 12 Napisano 1 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Cześć, zmieniłem i5-4570 pod B85 na i3-8100 (z możliwością późniejszej wymiany na 6 rdzeni lub na wersję K). Podejrzewam, że płytę główną masz ponad 4 lata a procesor tyle co piszesz. Ja bym wymienił części z racji wieku. Cytuj Link to post Share on other sites
Michał189 3 Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Cześć, zmieniłem i5-4570 pod B85 na i3-8100 (z możliwością późniejszej wymiany na 6 rdzeni lub na wersję K). Podejrzewam, że płytę główną masz ponad 4 lata a procesor tyle co piszesz. Ja bym wymienił części z racji wieku. Niestety ale płyta jest na DDR4 i ram wyjdzie mnie tyle co ten procesor a do Tarkova koniecznie potrzebuję ponad 8gb Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 W zasadze sam sobie odpowiedziałeś. Zablokowane i7 wyjdzie cie cenowo podobnie co sam ram na nową platformę. Cytuj Link to post Share on other sites
Michał189 3 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Zakupuję nowy sprzęt z i7-8700k na pokładzieJeżeli jest ktoś chętny do zakupu sprzętu wymienionego w poscie (bez karty graficznej i dysków) to zapraszam na PW. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts