Gracjan87 0 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Cześć, Mam g92 8800GT galaxy i swojego czasu zmieniłem w niej bios i podniosłem napięcie z 1,0 na 1,1 chyba.. Ale teraz już można takie operacje robić w czasie rzeczywistym tak? Karta jest dobrze chłodzona przez nie referencyjny cooler zalmana i myślę, że gdybym mógł podnieść jeszcze napięcie to wycisnął bym z niej więcej bo do tej pory stabilnie uzyskałem z 600 mhz na gpu 740 mhz.. Tylko tutaj jest pytanie czy nie rozwalę tej karty jak jeszcze podniosę jej napięcie? Pobrałem afterburner ale nie mam aktywnej opcji zmiany napięcia nawet po odblokowaniu tej funkcji w opcjach.. wiecie może dlaczego? pozdr Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Cześć, Pobrałem afterburner ale nie mam aktywnej opcji zmiany napięcia nawet po odblokowaniu tej funkcji w opcjach.. wiecie może dlaczego? pozdr Twoja karta nie jest do tego przystosowana , żeby zmienić napięcie karty to karta musi być raczej do OC* lub mieć w nazwie OC* , np. http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=34483 ta karta jest do OC* i można w niej zmienić napięcie . *-podkręcanie podzespołów komputera , overclocking . Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Tutaj bym polemizował. Samo OC nic nie znaczy w kwestii podbijania napięć w locie. Odpowiada za to układ który pozwala na zmianę napięcia programowo. Niestety twoja karta jego nie posiada. A też bym jej tak nie cisnął bo to stara konstrukcja. Lepiej sprzedać i kupić jakiegoś GTX260 czy coś podobnego za 300zł i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 JoHnNy08PL ma racje w 100% . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts