poncz 0 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam, chciałbym poradzić się Was jak wybrnąć z problemu. Otóż kumpel ostatnio usmażył swoją zasłużoną GF8500, toteż nabył kartę "funkiel-nówkę". Wybór padł na Gainward'ową wersję GF GTS450. No i tu zaczynają się schody. Po instalacji nowej karty [świeżyzna sterowniki] kolega nie może uzyskać rozdzielczości, którą z łatwością ustawiał na starej grafie. Dodam iż chodzi o monitor Samsung Syncmaster 943NW i rozdzielczość 1440x900 której po prostu nie ma w ustawieniach. Próbowaliśmy już zmieniać odświeżanie, odznaczać opcję "ukryj formaty nieobslugiwane" etc mimo wszystko problem zostaje. Kolega działa na windowsie XP. Czy ktoś może mi odpowiedzieć co można zrobić w takim wypadku? Nie chce mi się wierzyć że nowe karty nie pociągną rozdz. monitora sprzed paru lat. Proszę o odp. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
miroslaw 5 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Nowa karta powinna działać nawet na starych sterownikach.System powinien wykryć nowy sprzęt i należy zrestartować system.Proponuję wyciągnąć kartę ze slotu ,i włożyć jeszcze raz. Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 jakby niepatrzał mam tak samo a może nawet gorzej.Posiadam tą samą grafe i w panelu nvidia mam tylko 3 dostępne rozdzielczości 800x600,1280x720,1920x1080 i w grach jest tak samo wyjątkiem jest tylko demo crysis 2 bo tam już jest od koloru do wyboru.Jakoś nigdy sie nad tym niegłowiłem czemu tak jestale akurat mi to niewadzi Cytuj Link to post Share on other sites
poncz 0 Napisano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 rozumiem panowie, niemniej jednak nie wierzę że nie da się tego zrobić. to by było kompletnie bez sensu Cytuj Link to post Share on other sites
Promilus 25 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A próbowałeś dodać tryb w reforce albo powerstrip? Cytuj Link to post Share on other sites
poncz 0 Napisano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 nie probowalem, chyba ze to o czym mowisz robi sie w panelu nvidia. panel nvidia nie pomogl [mam na mysli custom resolution itp], UP: w powerstripie rowniez nie ma tej rozdzielczosci Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 sorry jednak mam dostęp do innych rozdzielczości po odłączeniu jednego z monitorów czyli twój problem jest innej natury Cytuj Link to post Share on other sites
poncz 0 Napisano 17 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 czy może jeszcze ktoś ma jakieś pomysły? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts