Skocz do zawartości

Z DX10 na DX 11..

Recommended Posts

ta właśnie to będą CUUDA jak 590 przebije HD 6990 no chyba że znowu AMD olało sprawę jeżeli to ma być godny następca 5970 to żadna karta go nie przebije

2500 zł za dwu procesorową kartę

to jest naprawdę niewiele z duchem czasu i tak stanieje nie bądz raptus poczekaj a ją kupisz

8-)

PS. to nie dział to tego typu SPAMU więc nie pisz to ja nie odpisze jak chcesz o tych Cudach pogadać to GG

Nie róbcie OT tylko postarajcie mi się jakoś sensownie doradzić.. nie jestem fanem ani AMD ani NV (w jednym pc mam nv + intel w 2 amd + amd) ;) kupuje zawsze po przemyśleniu i wybieram w moim mniemaniu najrozsądniejszy produkt.. Od ponad 2 lat mam g92 i pomimo tego że swojego czasu zapłaciłem za nią 1000 PLN bo byłem w gorącej wodzie kompany i gdybym poczekał miesiąc to bym zapłacił już z 800.. to i tak jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.. Teraz również nie chciałbym popełnić błędu i cieszyć się z nowego nabytku. Ale tak jak wspomniałem już w 1 poście platformy nie zamierzam wymieniać.. bo pomimo wiekowego CPU nadal uważam że w zupełności mi do moich zastosowań wystarczy, po prostu zaczyna mnie ograniczać GPU a lubię nacieszyć oko dobrą grafiką najlepiej w rozdzielczości 1920x1200 8-). Jak miałbym wybierać to pomiędzy 560ti a 6950@70 ale nie wiem czy w ogolę przy monitorze 60Hz zobaczę jakąś różnicę pomiędzy tymi 2ma kartami.. a różnica w cenie jest dość spora.. bo 560TI można już kupić za ponad 800 zł a 6950 za tysiaka.. Jak by nie patrzeć 200 zł mam w kieszeni sprzedaje 88GT i modernizacja wychodzi mi za 600 zł!! Więc chyba nadal pozostanę przy 560TI, bo po co dopłacać jak różnica była by niewidoczna gołym okiem a punkty w benchmarkach mnie nie interesują.. A I gorszej karty bym nie chciał, żeby się nie okazało że już np za pół roku jest do kitu :D

Jak dla mnie optymalny wybor dla Ciebie to 560ti lub 6950. Ten drugi nieco szybszy i mniejszy pobor pradu i tez nieco drozszy. Chodzi mi o wieksza wydajnosc w grach ogolnie, nie pod katem dx11.

Dx 11 to zasadniczo wielka sciemy majaca na celu tylko jedno - wyciagniecie kasy.

Jakis jajcarz tu napisal, ze 560 jest gorszy od 460 :D

Jako, ze zaden z tytulow, na ktore czekasz jeszcze nie mial premiery to warto by sie zastanowic czy sie nie wstrzymac na jakis czas z zakupem. Jak wyjda to zaraz pojawia sie jakies testy i bedziesz mogl sensowniej dokonac wyboru. Bo kto wie, moze zarowno w C2 jak i Dirt 3 dx11 okaze sie niewypalem?

Nie róbcie OT tylko postarajcie mi się jakoś sensownie doradzić.. nie jestem fanem ani AMD ani NV (w jednym pc mam nv + intel w 2 amd + amd) :P kupuje zawsze po przemyśleniu i wybieram w moim mniemaniu najrozsądniejszy produkt.. Od ponad 2 lat mam g92 i pomimo tego że swojego czasu zapłaciłem za nią 1000 PLN bo byłem w gorącej wodzie kompany i gdybym poczekał miesiąc to bym zapłacił już z 800.. to i tak jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.. Teraz również nie chciałbym popełnić błędu i cieszyć się z nowego nabytku. Ale tak jak wspomniałem już w 1 poście platformy nie zamierzam wymieniać.. bo pomimo wiekowego CPU nadal uważam że w zupełności mi do moich zastosowań wystarczy, po prostu zaczyna mnie ograniczać GPU a lubię nacieszyć oko dobrą grafiką najlepiej w rozdzielczości 1920x1200 8-). Jak miałbym wybierać to pomiędzy 560ti a 6950@70 ale nie wiem czy w ogolę przy monitorze 60Hz zobaczę jakąś różnicę pomiędzy tymi 2ma kartami.. a różnica w cenie jest dość spora.. bo 560TI można już kupić za ponad 800 zł a 6950 za tysiaka.. Jak by nie patrzeć 200 zł mam w kieszeni sprzedaje 88GT i modernizacja wychodzi mi za 600 zł!! Więc chyba nadal pozostanę przy 560TI, bo po co dopłacać jak różnica była by niewidoczna gołym okiem a punkty w benchmarkach mnie nie interesują.. A I gorszej karty bym nie chciał, żeby się nie okazało że już np za pół roku jest do kitu :D

Jak ci zależy na dużej wydajności,max ustawieniach,wszelkich wodotryskach to Kup kolego gtx480 i lej na reszte ;)

480 chyba nie był do końca dopracowany wolał bym jednak kupić nowszą generacje ale tak jak napisał kolega wyżej nie będę się napalał jak w przypadku 88GT i poczekam na testy najnowszych tytułów i tam przeanalizuje która karta była by najodpowiedniejsza dla moich potrzeb :D

480 chyba nie był do końca dopracowany wolał bym jednak kupić nowszą generacje

No i widzisz powtarzasz to co najwyrazniej przeczytałeś gdzieś i do końca nie rozumiesz jak wielu tu ludzi.

Uzasadnij dlaczego ??? bo p :D nie że wysokie temp. i głośna to nic nowego a myślisz,że nowa generacja kart pod tym względem wypada lepiej a różnica to jakiś szał ?

Proponuje poczytać na ten temat więcej bo tematów tych i podobnych było groom ale dalej nie którzy żyją w przekonaniu iż seria gtx5xxx jest nie ziemska ;)

Mogę ci napisać tyle,że seria 4x była nie dopracowaną pod kątem chłodzenia w którym gtx5xxx wcale nie wypada dużo lepiej ale o tym przekonają się posiadacze tych kart w upalne dni :P:P

A co do gtx480 mam Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus więc mi to lotto,jest niebo a ziemia a taki gtx580 to może moją kartę pocałować wiesz gdzie :D:P

to takie buty powiadasz ;) tylko że czy przy moim procku gtx480 pokaże pełną moc.. no i koszt takiej to najmarniej 1000 zł czyli znowu jakieś 200 zł więcej niż 560ti :D

A czemu nie twój proc to Q6600 jak masz jakieś wątpliwości to masz tu mój filmik HD i zobacz,że gra się komfortowo na takich ustawieniach :P

http://www.youtube.com/watch?v=7v7N_EbZviQ

A co do ceny gtx480 nie tak dawno chodził po 800zł ale z przyczyn wiadomych ceny poszły w górę,choć może znajdziesz jeszcze dobrą cenę i tą kartę proponuję kupić bo jesli kupisz za 800zł(+/-) + Arctic 200zł to masz za 1000zł full wypas,nawet bym się pokusił na gtx470 ale to od ciebie zależy a wiadomo lepiej 480 :D

to takie buty powiadasz :P tylko że czy przy moim procku gtx480 pokaże pełną moc.. no i koszt takiej to najmarniej 1000 zł czyli znowu jakieś 200 zł więcej niż 560ti :D

"Wspomniana obniżka dotyczy Scan.co.uk, który to sprzedawca postanowił sprzedawać GeForce’a ze starszej generacji za £195, podczas gdy wcześniej kosztowała ona £325. Jak by tego było mało, oprócz ceny niższej o 40% do każdego egzemplarza sklep dodaje za darmo egzemplarz gry FarCry 2"

Musiał byś polować na okazję cenową taką jak tu np: http://twojepc.pl/news23468.html

http://www.fotoload.pl/123aa11/f1007158256390ac97296ad6a1b240ae9932_min.jpg

Kupujesz taniej zakładasz Accelero Xtreme Plus i gra ;)

to nie wchodzi w grę :D tak jak pisałem chciałbym wymienić tylko GPU czyli wracamy do 560TI znowu ;)

Up:

Chciałbym teraz wymienić tylko GPU na jakieś 2 lata i potem całą platformę bo pewnie będzie jakaś rewolucja jak wejdą nowe generacje konsol więc teraz bez sensu wymieniać całą platformę przynajmniej ja tak mysłę

pozdr

No moze przyznaje, przesadzilem z tym ze 6990 bedzie gorsza od 590. Ale jednak fanboyem troche jestem.

Tu masz zestawienie kart graficznych,http://www.benchmark.pl/zestawienie_gpu.html poukładaj je sobie jakos. Pomyśl nad 6950 i tym 560Ti.

I jeszcze raz sory za tamto :D;)

Gracjan87

Nikt tutaj nie wspomniał jednej ważnej rzeczy, jeśli kupisz 6950 to możesz zrobić sobie za free moda na biosie karty i będziesz miał 6970 :D tutaj masz aukcję (trwa jeszcze 8 dni, za 920zł z przesyłką) : http://allegro.pl/wyprzedaz-sapphire-ra ... 28439.html

Myślę, że to ciekawa alternatywa dla tego 560Ti, masz dodatkowy Ram na karcie (2GB) no i ten mod za free, możesz, a nie musisz go robić ;) To z pewnością dodatkowy atut radeona. Pamiętaj, też , że będziesz go mógł także podkręcić w razie czego. Wiem, że wybór między tymi dwiema kartami jest trudny, sam bym się wahał, ale patrząc na tego moda którego można zrobić za free i mieć za kilka stów mniej 6970, to chyba jednak wybrałbym tego 6950 :P

ale czy mój zasilacz pociągnie 480 ? albo 570 ?

uciągnie,w tym wypadku twój zestaw pobierze ok. 480W biorąc pod uwagę OC na 3.6ghz do tego dodaj sobie ok 20W jak byś chciał podkręcić kartę z 700 na 850Mhz.

Wartości podane zbliżone które eliminują jak na razie wymiane zasilacza na mocniejszy.

No tak to co Gonzo powiedział to prawda, i tu znowy patrzac do przodu zaoszczedzisz. Bo za 2 lata chcesz wszystko zmieniac a grafike sobie zostawisz i za 3 lata zmienisz. Bo jesli zrobisz z nigo 6970 to nie bedzie przez 3 lata problemu.

Gonzo na pochwałe zasluzyl wszyscy o tym zapomnielismy. :D