suidakra77 0 Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam mam pytanie na które nie znam odpowiedzi: do tej pory posiadałem kartę Radeon HD 4850 która była zasilana tylko jednym kablem 6PIN. Teraz Kupiłem Radeona 6870 który ma 2 wejscia na zasilanie 6 PIN. Mój zasilacz posiada 2 linie zasilania 6PIN + w pudełku z grą była przejściówka 6PIN na molex. Wystarczy,z e podepnę do karty tylko 1 przewód zasilania czy potrzeba 2? Jeśli potrzeba 2 to mogę podpiąć te 2 przewody 6PIN, które wychodzą mi z zasilacza czy podpinam 1 6PIN z zasilacza + wykorzystuję przejściówkę? I na koniec: przejściówka 6PIN konczy sie 2 gniazdami Molex; rozumiem ze muszę podpiąć ją pod 2 molexy z zasilacza czy też starczy pod jeden a ten drugi to jest taki "rozgałęziacz" by został wolny molex w kompie? thx, mam nadzieję że nie zamotałem za bardzo. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 jak masz dwa kable PCIE od zasilacza to je podlacz do karty. Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Podłącz obydwa kable idące od zasilacza. Przelotka jest zbędna w tym wypadku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts