Skocz do zawartości

Recommended Posts

dodam jeszcze ze ekran 17.3 :)

1) Kwota przeznaczona na zakup: 8000-9000zł

2) Laptop nowy/używany: nowy

3) Rozmiar matrycy: 17,3

4) Główne zastosowanie: gry, do programów graficznych

5) Miejsce użytkowania: głównie dom

6) Wymagania specjalne: procesor i7-7700HQ, karta graficzna GeForce 1070 bądz 1080 (choć wątpię że zmieszczę się cenowo żeby kupić GTX1080)

7) Osobiste preferencje: najlepiej żeby laptop był takich firm jak MSI, Acer bądz Asus

8) System operacyjny: najlepiej byłoby z systemem, choć nie musi być koniecznie

Msi GT73 - http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7092270048
Asus g752vs - http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7072202281

// Brak argumentacji 

A co miałem argumentować? Wystarczy poczytać recenzje aby wiedzieć że są to dwa najlepsze laptopy na rynku w tym przedziale cenowym...
Msi dodatkowo ma super matryce 120hz która w grach robi ogromne wrażenie. Edytowane przez 3ndurek

Ten MSI jest z outletu... Też wystawiony przez X-kom. "Normalnie" jego cena to prawie 9800 zł, co przekracza dość dużo budżet autora tematu:

https://www.x-kom.pl/p/380776-notebook-laptop-173-msi-gt73evr-i7-7700hq-16gb-1tb256-win10-gtx1070-120hz.html

Edytowane przez rebus

No i co z tego że z outletu? Polecam poczytać forum konkurencji kiedy dużo osób brało laptopy właśnie z outletu, żegnam to forum bo jest beznadziejne, sami ku**a „znafcy” pozdrowienia dla zjeba 3ndurek który ma takie pojęcie o sprzęcie jak ja o wędkarstwie :/

Akurat jeśli chodzi o sprzęt klasy OUTLET sprzedawany przez X-Kom to są to bardzo okazyjne oferty. Sam mam taki -450zł za 1 cm ryskę na klapie matrycy w moim przypadku to przecież żadna wada no chyba że ktoś kupuje laptopa aby patrzeń na niego gdy jest zamknięty :D. Aczkolwiek ta konkretna sztuka ma już 3 wady, badpixel będzie uciążliwy, rysa na klapę raczej nie, natomiast wątpliwe jest że trafił do serwisu na reinstalacje systemu  :) X-Kom takie rzeczy sam robi więc coś tam musiało być więcej a z drugiej strony prawie 15% taniej.

Jeśli chodzi o budżet to w zasadzie u każdego producenta coś kupimy w 17" z 1070, 7700HQ i 8GB RAM. To jest taka podstawowa baza i to ma praktycznie każda licząca się marka ASUS, ACER, Lenovo, HP, MSI .... można poszukać w tej cenie nawet jakiegoś Aliena. Ostateczna cena będzie zależała od dodatków takich jak ilość ramu, dyski ssd i ew matrycą. 

A co miałem argumentować? Wystarczy poczytać recenzje aby wiedzieć że są to dwa najlepsze laptopy na rynku w tym przedziale cenowym...

I i II punkt regulaminu wewnętrznego tego działu, fachowość porad i argumentacja. Nie jesteś ekspertem w tym temacie ani w żadnym innym. Podajesz za to suche linki do sprzętu za blisko 9000zł bez słowa argumentacji, czegokolwiek co miałoby pomóc zainteresowanemu. Tutaj pytają osoby, które nie znają się na sprzęcie i mają prawo żądać opinii/oceny na podstawie własnych doświadczeń i wiedzy w danym zakresie.

Idź zarób 9 tys. zł i w taki sposób wybierz sprzęt dla siebie. W tym rozdysponowujesz cudze pieniądze, a nie własne i swoje widzi mi się zachowaj dla siebie.

Msi dodatkowo ma super matryce 120hz która w grach robi ogromne wrażenie.

Chyba tylko na Tobie.

Główne zastosowanie: gry, do programów graficznych

Do pracy z grafiką laptop z matrycą Tn świetnie się nada.... 

To już nie pierwszy temat w którym wyskakujesz z gołym linkiem. Nie zwracasz uwagi na wymagania zainteresowanego, a za to kierujesz się swoimi. Proponujesz laptopy, które mają zamontowane kijowe dyski na kościach TLC, (problematyczne i wolne dyski) gdzie taniej można dostać sprzęt bez i takowy dołożyć nawet bez dopłaty.

Polecam poczytać forum konkurencji kiedy dużo osób brało laptopy właśnie z outletu

Forum konkurencji? mowa o tych co prześcigają się w ilości refilnków, a zapytani o konkrety znikają z danego tematu? 

żegnam to forum bo jest beznadziejne, sami ku**a „znafcy”

To nie problem forum, Ty tutaj nie pasujesz, a szczególnie Twoje zachowanie i podejście do tematu, idź tam gdzie tolerują tego typu praktyki.

pozdrowienia dla zjeba 3ndurek który ma takie pojęcie o sprzęcie jak ja o wędkarstwie

Widocznie mam i niejedna osoba o tym się już przekonała zarówno wśród użytkowników jak i moderacji/administracji.

Również pozdrawiam i życzę sukcesu w nowym roku w znalezieniu idealnego forum. Chamstwa i prostactwa nikt tu nie toleruje i nie będzie tolerował, a w szczególności wycieczek osobistych względem moderacji.

Żegnam.

• Popieram 4