Tomski 2 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć. Chciałbym się dowiedzieć jak to u was wygląda, i jak wy korzystacie z waszych tv. A więc tak, we wszystkich recenzjach polecają ustawić tryb "film" więc ustawione, poustawiałem sobie według poradników podświetlenie, kontrasty, rozmycia i wiele innych suwaczków. Jest w porządku, ale, np do oglądania w nocy (jest bardzo jasno) wypadałoby zmniejszyć podświetlenie, pod filmy z HDR kilka suwaków powinno się ustawić w inny sposób, tryb gry to znów inne ustawienia. I tym sposobem chcąc wyświetlać różne zawartości, wypadałoby mieć kilka konfiguracji TV. I stąd moje pytanie, da rady jakoś przygotować sobie gotowe "profile" żeby się tylko przełączyć, a nie grzebać w ustawieniach w zależności od tego co chcę oglądać? Jak to u was wygląda, macie jeden główny setup, przestawiaće opcje, a może jeszcze inaczej jakoś tym zarządzacie? Edytowane 24 Grudnia 2017 przez Tomski Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Jaki masz telewizor ?I czy masz zrobioną kalibrację ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomski 2 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Telewizor jak w temacie (Samsung 55mu8002), profesjonalnej kalibracji nie było. Edytowane 24 Grudnia 2017 przez Tomski Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 To z pamięci się nie da. Każdy Samsung wymaga kalibracji inaczej ma kolory cukierkowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Tomski 2 Napisano 25 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 (edytowane) Kalibracja to już swoją drogą, nie o to mi chodzi. Poprostu czy istnieje możliwość tworzenia profili? I czy w raz skalibrowanym tv ustawienia pasują pod wszystko? W sensie ustawiam na "film" i mam w nosie czy oglądam w dzień/noc z hdr/bez czy włączam tryb gry. Edytowane 25 Grudnia 2017 przez Tomski Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Tak, możesz robić profile. Właśnie po to są profile by mieć różnorodne temperatury podświetlenia i inne charakterystyki trybów. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts