JacQu 0 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Witam,1,5 miesiąca temu kupiłem składak z wybranych prze zemnie części w sklepie internetowym. zainstalowałem CS:GO, WoT, PUBG i wszystko chodziło bardzo elegancko, gry uruchomiały się bardzo szybko oraz mapy wczytywały się błyskawicznie. Sam komputer także szybko się uruchamiał.Około 1,5 - 2 tygodni temu wszystko się zmieniło. Komputer dłużej się uruchamia, gry włączają się bardzo długo; PUBG nawet dobre 5 minut, WoT podobnie, CS krócej. W Wot i CS mapy ładują się niemiłosiernie długo, nawet kilka minut, oraz występują nagłe ścięcia i spadek fps, a za chwile już w porządku i tak wkoło. Uruchomienie PUBG trwa wieczność, a ładowanie poczekalni w nieskończoność, oraz bardzo często nie udaje się dołączyć, lub słyszę, że rozgrywka trwa, ale dalej mam ekran ładowania. Zmiana ustawień graficznych na najniższe nic nie daje. Połączenie z internetem bez zarzutu.-Sterowniki do karty mam najnowsze, próbowałem wracać do starczych, ale bez poprawy-W menedżerze zadań nie odnajduje innych procesów, które zamulałyby komputer.- Temperatury karty w normie max. 64 stopnie w obciążeniu, zazwyczaj poniżej 60-System stoi na SSD -postawienie sytemu od nowa nie przynosi poprawySpecyfikacja PC:i5-7500płyta MSI B250M PRO-VDHGPU MSI GeForce GTX 1050ti GAMING X 4 gbHdd Toshiba P300 1 TBSSD HyperX Fury 120GBRam Ballistix DDR4 2x4 GBZasilacz Antec Vp 500WSytem Windows 10 Home 64 bitPrzeszukałem już wiele tematów - bezskutecznie.Nie po to kupowałem nowy komputer, by gry działały gorzej niż na starym 10-cio letnim...Proszę o porady,pozdrawiam Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Może P300 pada, kiedyś i taki musi odejść. Podmień na jakiś inny i zobacz czy się poprawiło. Link to post Share on other sites
supervisor 15 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Wszelkie wczytywania nie mają nic wspólnego z mocą podzespołów (cpu, gpu), może oprócz ramu, ale 8gb to w tych czasach nadal dość. Czyli zostaje jak kolega u góry pisze: dysk źródłowy lub problem z zasyfionym systemem. Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 pobierz HD Tune, wykonaj testy, zrób screeny i udostępnij. Link to post Share on other sites
seeqin 14 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 8gb ramu do pubga to za malo. Link to post Share on other sites
JacQu 0 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Może P300 pada, kiedyś i taki musi odejść. Podmień na jakiś inny i zobacz czy się poprawiło. Komputer z nowych podzespołów zakupiłem 1,5 miesiąca temu, to już by się kończył? Komputer nie jest zasyfiony. Skanowany nic nie wykazał, a z reszta system stawiałem już na nowo bez poprawy. 8gb ramu do pubga to za malo. Przez miesiąc od zakupienia w zupełności wystarczało, a problem tyczy sie zarówno CSGO jak i WoT pobierz HD Tune, wykonaj testy, zrób screeny i udostępnij. https://zapodaj.net/60d9441e0d905.png.html https://zapodaj.net/4249e5a887148.png.html Edytowane 24 Grudnia 2017 przez JacQu Link to post Share on other sites
ragon 456 Napisano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Komputer z nowych podzespołów zakupiłem 1,5 miesiąca temu, to już by się kończył? Tak, może dostałeś wadliwą sztukę. co do tetów HD Tune, czy wszystkie aplikacje, usługi były wyłączone na czas testów? Jeśli tak, to dysk do wymiany. Zgłoś reklamacje. Dołącz screena z wykresem. Link to post Share on other sites
JacQu 0 Napisano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 co do tetów HD Tune, czy wszystkie aplikacje, usługi były wyłączone na czas testów? Jeśli tak, to dysk do wymiany. Zgłoś reklamacje. Dołącz screena z wykresem. Tak, wszystko było wyłączone. Zgłoszę sprawę do sklepu internetowego. Dziękuje za podpowiedź. Link to post Share on other sites
AudiAWX 3766 Napisano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2017 Mi to wygląda na koszykówkę kurierską, kiedy oni zaczną towar traktować z szacunkiem. Link to post Share on other sites
JacQu 0 Napisano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2017 Mi to wygląda na koszykówkę kurierską, kiedy oni zaczną towar traktować z szacunkiem. Raczej nie, komputer składali mi w sklepie internetowym i wszystko było elegancko i solidnie zapakowane w kartonie. Być może wada fabryczna się trafiła. Pobrałem najnowszą wersje HD Tune i wyszło jeszcze więcej kwiatków http://zapodaj.net/8f553989733b2.png.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts