Skocz do zawartości

Windows 10 - nie do końca działająca klawiatura

Recommended Posts

Cześć,

niedawno miałem format i wgrywałem od nowa Windowsa 10 na laptopie Asus R556LN. Niestety zapomniałem odpiąć go od neta i zaczął on sobie ściągać aktualizacje (a w tym sterowniki) i instalować na własną rękę (uwielbiam to ku....  :[ ). W każdym razie, po wgraniu systemu zauważyłem, że klawiatura we wszystkich programach działa normalnie i nic się z nią nie dzieje, natomiast windows sam w sobie jakby jej w ogóle nie widział. W menu start gdy się zacznie coś pisać powinno zacząć się wyszukiwanie, u mnie brak reakcji, przy podłączaniu do wifi kiedy trzeba wpisać hasło ja nie mogę tego zrobić. Kursor jest w polu do wpisania hasła ale reakcji brak na klawiaturę. Gdy mam ekran logowania, zawsze można było nacisnąć cokolwiek i przechodził do hasła, teraz muszę użyć myszki i przesunąć ekran w górę, żeby przejść do hasła (dzięki że chociaż hasło mogę wpisać... :[ )

Próbowałem:

-szukać w googlach - nie znalazłem pasującego rozwiązania

-wywalać sterowniki i instalować od nowa - nie działa

-przestawiałem w biosie Legacy Support na 'auto' 'enabled' i 'disabled' reakcji brak

Da się coś z tym zrobić? Czy pozostaje kolejny format z nadzieją że tym razem będzie dobrze?

A w menedżerze urządzeń nie ma jakichś ostrzeżeń co do klawiatury. Ewentualnie przeinstaluj/uaktualnij sterownik zgodnie z tym filmikiem.

Jeśli masz zainstalowany sterownik Synaptics to na czas testów go odinstaluj.

Edytowane przez RalfNwn