sokol86 1 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Witam. Jakiś czas temu kupiłem evga gtx 980 sc i zauważyłem dziwną przypadłość w battlefield 1 i 4. Otóż jeśli ustawie w sterownikach tryb maksymalnej wydajności to taktowanie rdzenia wynosi zaledwie 1241mhz. W innych grach jest to 1461mhz utrzymywane cały czas (np. w far cry 4). Dodatkowo zauważyłem, że jeśli ustawie tryb optymalnej mocy to czasem zaskoczy na 1461mhz a czasem nie (wtedy działa z taktowaniem około 750mhz do momentu przestawienia w opcjach gry trybu pełnoekranowego na okno i znów na tryb pełnoekranowy - wtedy wchodzą ustawienia rdzenia na 1461mhz). Problem w tym że nie chce mi się za każdym razem zmieniać tych ustawień wyświetlania tylko chciałbym żeby działało cały czas z pełną mocą. Temperatury maksymalne w grach (przy taktowaniu 1461mhz) nie przekraczają 72 stopni Sterowniki to 388.43. Czy ktoś spotkał się z czym takim wcześniej? Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechu15 1991 Napisano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Jaki procesor? Być może się nie wyrabia i karta zbija takty nie pracując pod pełnym obciążeniem. Cytuj Link to post Share on other sites
sokol86 1 Napisano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Procesor to podkrecone i7 6700k. Poza tym karta wchodzi na pełne zegary jak ustawie optymalną moc w sterownikach i zmienię w grze ustawienia wyświetlania z trybu pelnoekranowego na okno i spowrotem na pelnoekranowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts