sajus3 0 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Witajcie,mam taki problem,kupiłem kiedyś kartę sieciową (tak zwykła poczciwa za 15 zzł z antenką).Działala jak należy póki nie zachciało mi się zagrać w coś online.Wtedy wyłączała się co wkurzało mnie strasznie ponieważ nie moglem pograĆ W NIC CO BYŁO ZWIĄZANE Z TRYBEM ONLINE.Dzwoniłem do konsultanta sieci w której mam internet,powiedział mi że to wina sterowników i że trzeba pobrać starsze bo nie zawsze nowe są lepsze,więc tak zrobilem i o dziwo działało,jakieś 2 tygodnie temu robilem format komputera i musiałem od nowa instalować sterowniki jednak nie znalazłem tej starszej wersji a ta nowa ciągle się wyłącza podczas gry.Moje pytanie do was brzmi gdzie mogę jeszcze poszukać tych sterownikow? Przeszperałem 1/3 internetu w poszukiwaniu i nic. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez sajus3 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Przeszperałem 1/3 internetu w poszukiwaniu i nic. Miszcz! A sterowników szukaj u producenta chipu karty. Jak go sprawdzić? Popatrz na niego. Możesz też sprawdzić identyfikator urządzenia w menadżerze urządzeń i na tej podstawie szukać. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Nawet nie napisałeś co to za karta, jakiego producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
sajus3 0 Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Podaje link do strony z ktorej ją kupiłem http://allegro.pl/karta-sieciowa-wifi-usb-wi-fi-adapter-antena-hit-i6943305479.html Nie mam nawet pojęcia jaki to producent Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 No to napisz do sklepu, niech ci skopiują sterowniki i wrzucą gdzieś na maila czy dysk google jak są duże. Najlepiej to jakby płytkę wysłali. Cytuj Link to post Share on other sites
sajus3 0 Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Z tym że Ja mam płytkę ale z najnowszymi sterownikami a mi potrzebne są starsze Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Chwila... masz płytkę ze sterownikami, masz więc też dostęp do nazwy urządzenia a także mówiłeś że szukałeś i nic nie znalazłeś (pewnie przez nazwę urządzenia lub nazwę pakietu sterowników). Właściwie czego od nas oczekujesz? Że wygooglamy za ciebie nazwę urządzenia które ty masz wraz ze sterownikami? Jak nie znalazłeś archiwalnych wersji to jedyne co możesz zrobić to kupić drugie urządzenie, najlepiej jakiegoś normalnego producenta typu Tp-link, Netis, Asus albo choćby nawet Logilink. Bo te tanie no-namy są właśnie dlatego tanie że producent to firma-krzak i są jaja ze sterownikami. PS. Dobra rada na przyszłość. Lokalizację folderu POBRANE w windowsie przenieś na inny dysk niż systemowy. Wtedy nie będziesz tracił rzeczy które kiedyś pobrałeś. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez doman18 Cytuj Link to post Share on other sites
sajus3 0 Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Problem mogę uznać za rozawiazany poniewaz udalo mi sie znalezc odpowiednie sterowniki Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Ale porada z przeniesieniem lokalizacji Pobranych jak najbardziej aktualna. Ja wszystkie foldery użytkownika i biblioteki przypisuje do folderów na drugim dysku - Pobrane, Pulpit, Dokumenty, Obrazy, Wideo, Muzyka. Jak coś się spartoli to robię reinstalkę i przypisuje wszystko spowrotem. Nie muszę się zastanawiać czy kopiować ważne rzeczy gdzieś w bezpieczne miejsce czy nie bo wszystko już jest w bezpiecznym miejscu. Dodatkowo jeszcze niektóre synchronizuję z NAS ale to już inna bajka. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Ja to gdzieś widziałem. I co to jest, jakiś Ralink czy Realtek? Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 No właśnie niech kolega wrzuci tutaj nazwę sprzętu z menegera urządzeń a także wersję sterowników z linkiem do nich. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Jakby podobne: https://wholesaler.alibaba.com/product-detail/RT5370-Wireless-WiFi-USB-Dongle-Stick_60688530297.html?spm=a2700.7782932.1998701000.2.5e538411VHdUDu Producent jednakoż daje stery tylko w jednym smaku: https://www.mediatek.com/products/broadbandWifi/rt5370 Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Na tej aukcji piszą że to Ralink 7601 http://allegro.pl/karta-sieciowa-wifi-usb-antena-150mb-ralink-7601-i7028851637.html Cóż, typowy no-name czyli chińska kinder niespodzianka. Jedna obudowa różne bebechy. A ludzie lubią się męczyć za te kilkanaście złotych. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 AFAIK Ralinka już nie ma bo kupił go Mediatek. Natomiast czy jakoś zmieniali oznaczenia chipów to nie wiem. Nigdy nie byłem fanem ich rozwiązań bo zazwyczaj w jakiś sposób bywały problematyczne. Cytuj Link to post Share on other sites
doman18 198 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Realtek też to typowa taniocha. Montowana w segmencie konsumenckim właśnie ze względu na cenę układów. Aczkolwiek ja z wyżej wspomnianego Netisa wf2190 (RTL8812AU) byłem zadowolony. Natomiast w laptopach i kompach klasy biznesowej (Dell, HP, Lenovo) nikt tego nie montuje. Tylko Atheros, Broadcom a czasem nawet Intel. Od Realteka jest co najwyżej karta dźwiękowa. No ale Realtek i firmy z niego korzystające oferują o wiele lepsze wsparcie niż jakieś Ralinki. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez doman18 Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Z Realtekami mam akurat same dobre doświadczenia. Zarówno w kartach jak i routerach. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzew 0 Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Witam Zakupiłem dzisiaj właśnie tą karte sieciową z linku 2 posty wyżej (allegro tego ralinka), i za chiny nie wiem jak to podłączyć żeby działało. Pobrałem stery z linka powyżej zainstalowałem, włączyłem router wi fi w Galaxy S6, połączyło się zasięg full, ale niestety nie chula. Wygląda to tak : https://zapodaj.net/a67eaeeecf1e4.png.html Komputer widzi to połączenie jako kablowe, i chyba dlatego nie działa, a ja sam nie mam pojęcia jak to zmienić. Dacie radę coś pomóc? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Internet w samym telefonie działa poprawnie? Przy włączonej transmisji danych oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzew 0 Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Tak z telefonu wszystko działa. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 A brama i dnsy jak ustawione? Cytuj Link to post Share on other sites
Drzew 0 Napisano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Tak jak myślałem wystarczyło wypiąć kabel ethrnet, i dopiero się łączyć, bo PC widział to połączenie jako kablowe i blokował, czy jakoś tak Bynajmniej działa, ale jak to na wsi lipny zasięg Mam jeszcze jedno pytanie mogę mieć to cały czas wpięte? Nie wystrzeli mi to po jakimś czasie? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts