Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie,mam taki problem,kupiłem kiedyś kartę sieciową (tak zwykła poczciwa za 15 zzł z antenką).Działala jak należy póki nie zachciało mi się zagrać w coś online.Wtedy wyłączała się co wkurzało mnie strasznie ponieważ nie moglem pograĆ W NIC CO BYŁO ZWIĄZANE Z TRYBEM ONLINE.Dzwoniłem do konsultanta sieci w której mam internet,powiedział mi że to wina sterowników i że trzeba pobrać starsze bo nie zawsze nowe są lepsze,więc tak zrobilem i o dziwo działało,jakieś 2 tygodnie temu robilem format komputera i musiałem od nowa instalować sterowniki jednak nie znalazłem tej starszej wersji a ta nowa ciągle się wyłącza podczas gry.Moje pytanie do was brzmi gdzie mogę jeszcze poszukać tych sterownikow? Przeszperałem 1/3 internetu w poszukiwaniu i nic.

Edytowane przez sajus3

Przeszperałem 1/3 internetu w poszukiwaniu i nic.

Miszcz!

A sterowników szukaj u producenta chipu karty. Jak go sprawdzić? Popatrz na niego. Możesz też sprawdzić identyfikator urządzenia w menadżerze urządzeń i na tej podstawie szukać.

Chwila...

masz płytkę ze sterownikami, masz więc też dostęp do nazwy urządzenia a także mówiłeś że szukałeś i nic nie znalazłeś (pewnie przez nazwę urządzenia lub nazwę pakietu sterowników).

Właściwie czego od nas oczekujesz? Że wygooglamy za ciebie nazwę urządzenia które ty masz wraz ze sterownikami?

Jak nie znalazłeś archiwalnych wersji to jedyne co możesz zrobić to kupić drugie urządzenie, najlepiej jakiegoś normalnego producenta typu Tp-link, Netis, Asus albo choćby nawet Logilink. Bo te tanie no-namy są właśnie dlatego tanie że producent to firma-krzak i są jaja ze sterownikami.

PS. Dobra rada na przyszłość. Lokalizację folderu POBRANE w windowsie przenieś na inny dysk niż systemowy. Wtedy nie będziesz tracił rzeczy które kiedyś pobrałeś.

Edytowane przez doman18

Ale porada z przeniesieniem lokalizacji Pobranych jak najbardziej aktualna. Ja wszystkie foldery użytkownika i biblioteki przypisuje do folderów na drugim dysku - Pobrane, Pulpit, Dokumenty, Obrazy, Wideo, Muzyka. Jak coś się spartoli to robię reinstalkę i przypisuje wszystko spowrotem. Nie muszę się zastanawiać czy kopiować ważne rzeczy gdzieś w bezpieczne miejsce czy nie bo wszystko już jest w bezpiecznym miejscu.

Dodatkowo jeszcze niektóre synchronizuję z NAS ale to już inna bajka.

Realtek też to typowa taniocha. Montowana w segmencie konsumenckim właśnie ze względu na cenę układów. Aczkolwiek ja z wyżej wspomnianego Netisa wf2190 (RTL8812AU) byłem zadowolony. Natomiast w laptopach i kompach klasy biznesowej (Dell, HP, Lenovo) nikt tego nie montuje. Tylko Atheros, Broadcom a czasem nawet Intel. Od Realteka jest co najwyżej karta dźwiękowa.

No ale Realtek i firmy z niego korzystające oferują o wiele lepsze wsparcie niż jakieś Ralinki.

Edytowane przez doman18

Witam

Zakupiłem dzisiaj właśnie tą karte sieciową z linku 2 posty wyżej (allegro tego ralinka), i za chiny nie wiem jak to podłączyć żeby działało.

Pobrałem stery z linka powyżej zainstalowałem, włączyłem router wi fi w Galaxy S6, połączyło się zasięg full, ale niestety nie chula.

Wygląda to tak : https://zapodaj.net/a67eaeeecf1e4.png.html

Komputer widzi to połączenie jako kablowe, i chyba dlatego nie działa, a ja sam nie mam pojęcia jak to zmienić.

Dacie radę coś pomóc?

Tak jak myślałem wystarczyło wypiąć kabel ethrnet, i dopiero się łączyć, bo PC widział to połączenie jako kablowe i blokował, czy jakoś tak :D

Bynajmniej działa, ale jak to na wsi lipny zasięg :D

Mam jeszcze jedno pytanie mogę mieć to cały czas wpięte? Nie wystrzeli mi to po jakimś czasie?