Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Mianowicie w dwoch grach w ktore gram , Bad Company 2 i League of Legends, wystepuje dziwna powtarzajaca sie i denerwujaca przypadlosc. Gra dostaje freeza, jakby sie miala zaraz udlawic:D Co dziwne zdarza sie to w dosc podobnych odstepach czasowych. Nie ma zadnych artefaktow, nic, tylko dostaje stopa, obraz wisi i zaraz po jakis 2-5 sekundach leci dalej. Na poczatku myslalem ze to moze w bad company ustawilem zbyt duze parametry, ale problem pojawia sie rowniez w LEague of LEgends a ta gra do wymagajacych nie nalezy. Sterowniki ostatnie ze strony Ati. Wczesniej usunalem Driver Cleanerem sterowniki ktore system wrzucil. Sugerujecie np instalacje sterownikow z plyty CD czy starszych z www. Wydaje mi sie, ze to problem ze sterownikiem. Mam nadzieje . System Win 7 64bit Proc E8400 4GB ramu Cytuj Link to post Share on other sites
nex537 0 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zasilacz?? Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tagan 430W Jesli bylaby to wina zasilacza to tak dziwnie by sie to objawialo ? Co pewien czas takie przycinki ? Wg: http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine Wychodzi mi okolo 350W. Cytuj Link to post Share on other sites
nex537 0 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Zdecydowanie za słaby Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 No nie wiem skoro program do zliczania Watow pokazuje co innego. Ja wiem ze pewnie trzeba podejsc do tego z rozsadkiem. W sklepie gdzie kupowalem karte powiedzieli ze wystarczy. Prosilbym jeszcze kogos o opinie czy to zasilacz, zanim polece do sklepu po inny. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmark91 1 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 sprawdz na inym zasilaczu czy bedzie to samo jak nie to zasilacz nie wyrabia w co szczerze wątpię Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Problem w tym ze nie mam innego zasilacza. Uwazam, ze to nie wina zasilacza. Nie jestem w 100% oczywiscie pewien, ale ten powod bralbym na samym koncu pod uwage. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A ile ma ten Tagan W na liniach 12V, bo pewnie ma tylko jedną na dodatek. Jaki dokładnie model ? Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ma jedna linie z dwoma wtyczkami. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A jaki dokładnie model ? Tagan 430W U15 Easycon? Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Moj nie ma odpinanych kabli wiec raczej nie ten. Jestem w pracy, musze sprawdzic dokladnie jaki to jest model jak wroce do domu i napisze. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jaki za słaby jak 430 W to zestaw z GTX-em 480 pobiera. Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jaki za słaby jak 430 W to zestaw z GTX-em 480 pobiera. Nie rozumiem. Wg Ciebie zasilacz jest ok ?? Przepraszam ale rozumiem, ze uwazasz, ze na tym zasilaczu pojdzie 480-ka tak ?? Czyli moj spokojnie pociagnie 6870 ?? Rozumiecie mnie, zona przelknela zakup tej karty, jak bede musial jeszcze kupic zasilacz, to zero seksu przez pol roku Wiec wezcie sobie to do serca jak bedziecie twierdzic ze to jednak zasilacz Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jaki za słaby jak 430 W to zestaw z GTX-em 480 pobiera. Tak ale obciążając linie 12V. A zasilacz 430W może na tych liniach mieć max. 350W !!! Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jaki za słaby jak 430 W to zestaw z GTX-em 480 pobiera. Tak ale obciążając linie 12V. A zasilacz 430W może na tych liniach mieć max. 350W !!! Rozumiem, ze jesli sobie odczytam typ zasilacza, to wspisujac w googlach jego typ, znajde jakie obciazenie ma na linii 12V tak ? Rozumiem. Ok jak wroce do domku sprawdze jaki typ zasilacza i podzielie sie z Wami ta informacja . Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 "A zasilacz 430W może na tych liniach mieć max. 350W !!!" znalazłem 360W !!! http://allegro.pl/bequiet-pure-power-l7 ... 49142.html Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wole nowke, jesli wogole bede musial kupowac Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Według mnie to nie zasilacz. Twój komputer nie jest specjalnie prądożerny a masz jedne z najlepszych (markowo) zasilaczy jakie są na rynku. Sądzę że te 430Wat spokojnie wystarczy. -Moje rady. Podkręcałeś procesor? Jeżeli tak to trochę zmniejsz napięcie i częstotliwość zegara. -Sprawdź czy to samo się dzieje jak ustawisz karcie powiedzmy o 50mhz mniejszy zegar na GPU i pamięciach. Powyższe rady mogą Ci pomóc w lekkim zmniejszeniu poboru prądu przez zestaw (zobaczymy na 100% czy to zasilacz) bądź wyeliminować problemy związane z zegarami procesora lub karty. mam nadzieję że sterowniki masz najnowsze? Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Procesor nie jest podkrecony. Moze jestem staroswiecki ale nie jestem za podkrecaniem czegokolwiek. Sterowniki mam oczywiscie najnowsze , sciagniete ze strony ATI. Na forum AMD znalazlem jedna z takich wypowiedzi (troszke wyrwane z kontekstu) : "The GPU usage is an issue in some of the more recent Catalyst releases...I'm guessing you're using one of 10.12, 11.1 or 11.2? AFAIK, I think 10.11's were the latest release that doesn't have the GPU usage issue. So, all I can suggest is going back to one of the earlier releases until it gets fixed. AMD knows about it from my understanding...so, hopefully this can get fixed in one of the up-coming releases. " Moze ten problem jest z tym zwiazany. Moze sprobuje zainstalowac sterowniki ver 10.11. Osoba ktora napisala ten topic pisze , ze ma problem z obciazeniem GPU. Wogole kilka znalazlem takich tematow i wypowiedzi w nich. I wiekszosc pisze o powrocie na wersje sterownika 10.11. Wroce do domu i sprawdze. I wogole dziekuje za zainteresowanie tym tematem Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oczywiście jak najbardziej warto sprawdzić starsze sterowniki. Ja je zmieniam co pół roku i wszystko jest dobrze. W CCC jest też opcja "gaming" Tam jest sporo różnych ustawień, może trochę zabawy z tymi ustawieniami coś pomoże... Warto próbować, nic nie stracisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Oczywiscie ze poprobuje. Czy po odinstalowaniu sterownikow uzyc jeszcze Driver Cleanera ? Czy macie jakies inne lepsze sposoby? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ile ten zasilacz ma miesiecy? Cytuj Link to post Share on other sites
Flandzik 3 Napisano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Takie samo zadal mi pytanie moj znajomy Za cholere nie pamietam, niestety. W przyblizeniu moze miec jakies 2 lata max. Rowniez moze miec rok Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 http://cokupic.pl/i/c_big132817.jpg Takie coś ? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 14 Marca 2011 Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 2 letni zasilacz to nie dziwie sie ze wystepuja takie problemy. Czas na nowy sprzet. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts