prezes912 0 Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 (edytowane) WitamMam prośbę znajdzie się ktoś kto pomoże mi podkręcić procesor fx 8320E uprzedzę odpowiedzi tak jestem biedny nie stać mnie na nowy chce tego podkręcić po to on jest.Specyfikacja komputeraAMD FX 8320EIDLE 33-35 stopnistres gry wiedźmin 3 49-51 i reszta gier podobnie nigdy nie przekroczyło 54 stopni sprawdzam msi afterburner.płyta główna : asus m5a97 r2.0 zaznaczam ona ma zasilanie procesora 6pin a nie 4pinramy : kingstom hyperx ddr 1866 fabrycznie i tyle mam ustawione na płyciezasilacz : SilentiumPC Vero L2 500Wobudowa przewiewna zawsze mam bez bocznej ściankichłodzenie procesora : SilentiumPC Spartan 3 HE1024 moje modyfikacjepodbiłem mnożnik do 20 żeby procek miał równe 4ghz napięcie 1.3 pochodził komputer chwile i sie wyłączył windows napotkał błędy dać napięcie 1.35 ? dałem napięcie 1.35 i komputer działał przeszedł prime 10 min następnie stwierdziłem za zacznę od napięcia 1.31 ale komputer włączył się i w połowie prime95 zawiesił się. Obecnie chodzi na napięciu tak że jest wszystko ok 1.325000 i na 4ghz wydajność w grach zwiększyła się jestem zadowolony zostawić tak na takim napięciu już ? daje jeszcze screena z temperatur w aida na napięciu 1.32500 niech mi to moderator połączy bo nie mogę edytować i za pierwszym razem bez ostrzeżenia dzięki wróciłem do wartości domyślnych bo czekam na odpowiedz i daje screen z hw monitor gdzie procesor ma max V 1.404 odpaliłem grę assassin creed origins na stockowych ustawieniach działa on w trybie max 3500ghz a powinien według producenta 4ghz po OC wzkazania w grze są 4000mhz i wszystko lepiej śmiga. może mi ktoś daradzić czy płyta darady bo procek jak widać darady najlepiej na 4.1ghz Edytowane 7 Grudnia 2017 przez prezes912 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts