toniek-94 207 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Witam Stoję przed wyborem kupna telefonu. Telefon będzie użytkowany najbardziej do przeglądania stron internetowych, rozmów, oglądania filmów oraz GPS. Nie wymagam od telefonu dobrej jakości zdjęć. Wyszukałem sobie Xiaomi Redmi Note 4, które raczej spełnia moje wymagania, nie wiem tylko jak z jakością rozmów bo tutaj ludzie różnie piszą. Teraz pytanie z tematu Opłaca się dopłacać aż 150 zł do wersji 4/64 czy spokojnie można kupić i cieszyć się płynnością działania na wersji 3/32. Od razu mówię ,ze apek nie będzie dużo wgranych więc wersja 32GB pamięci powinna styknąć, tylko rozchodzi się o ilość RAM-u. Tutaj sklep gdzie chciałbym kupić telefon https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-32gb-dual-sim-lte-black-polska-dystrybucja-p951402 https://proline.pl/smartfon-xiaomi-redmi-note-4-64gb-dual-sim-lte-black-polska-dystrybucja-p951856 Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 IMO 3 GB RAM to już jest minimum, dobrze jest się wyposażyć już w 4. Jeśli masz pieniądze, czemu nie. Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 tak jak kolega wyżej pisze, z 3GB da się żyć, otworzysz wiele zakładek. Przyszóościowo 4GB jest lepszym wyborem, aplikacje są coraz cięższe. Dlaczego chcesz tag drogo kupić? Xiaomi Redmi Note 4 kosztuje 460zł Po co przepacać Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Osobiście bym dopłacił . Jeżeli masz tylko taką możliwość to nie będziesz żałował. Oczywiście 3GB też przeżyjesz ale wersja 4GB będzie nieco bardziej płynna, tym bardziej warto jeżeli nie wymieniasz co chwile telefonu. Jeżeli chodzi o Xiaomi szukałbym koniecznie z polskiej dystrybucji sferis lub bestcena. Cytuj Link to post Share on other sites
Rust Cohle 71 Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Oczywiście 3GB też przeżyjesz ale wersja 4GB będzie nieco bardziej płynna, tym bardziej warto jeżeli nie wymieniasz co chwile telefonu. Jeżeli chodzi o Xiaomi szukałbym koniecznie z polskiej dystrybucji sferis lub bestcena. IMO nie warto, powiedzmy sobie szczerze, 4 GB Ram w smartfonie wykorzysta bardzo wąska grupa ludzi, a wydajność jaką smartfon zyskuje przez dodatkowy ram nie jest współmierna do wydanej na to kwoty. Jedynie jeśli ktoś planuje koszytać z hybrydowego DualSim, to dodatkowe miejsce na dane w tym droższym modelu się może przydać. Cytuj Link to post Share on other sites
Qdyn ek 65 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Mam 4/64 i na start masz wolne 2GB, maksymalnie załadowałem 3,3 do ramu, wiec zawsze zostaje bufor. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts