bardziek523 0 Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Cześć szukałem po internecie rożnych laptopów do gier i znalazłem jakiś jednak nie jestem pewny co do jego osiągów grach. Na dole znajdzie się jego model oraz parametry na, które najbardziej trzeba zwracać uwagę. ASUS rog strix gl502vm Intel Core I7 - 7700 HQ Geforce gtx 1060 ekran Full HD 6 GB Ram Wszystkim, którzy postarają się mi pomóc dziękuje za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
DEX66 43 Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 z tego co mi się udało na szybko przewertować w internecie, to wynika, że ta seria laptopów ma wlutowane 8gb ramu, więc te 6 giga wygląda dość dziwnie (zważając na fakt, że te laptopy mają 1 slot na ram, a kości 6gb nie występują), podrzuć linka do oferty Cytuj Link to post Share on other sites
happysc 138 Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) 6GB ram to ma karta graficzna, laptop seryjnie ma 12GB mam go od roku czasu jak coś to pytaj Jeśli chodzi o osiągi to wszystkie gry chodzą bardzo dobrze, płynnie, gsync również dobrze działa, bdb audio, minus to ciepła obudowa - miejsca oparcia dłoni i klawiatura jest chłodna - natomiast miejsce nad klawiaturą jest gorące ale laptop nie cierpi na throttling, na starcie polecam zmianę napięcia na procku i wymianę pasty na coś lepszego bo to co daje Asus to kupa a nie pasta Edytowane 5 Grudnia 2017 przez happysc Cytuj Link to post Share on other sites
Tony stark 34 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Kup taki ASUS ROG Strix GL502VM https://www.x-kom.pl/p/358120-notebook-laptop-156-asus-rog-strix-gl502vm-i7-7700hq-8gb-1281tb-gtx1060.html z 8 GB (SO-DIMM DDR4, 2400MHz) Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) 7700HQ i 1060 na chwilę obecna pozwoli ci pograć we wszystko w FHD na maksymalnych ustawieniach więc z wydajnością niema problemu. Jeśli chodzi o temperatury to mój HP z taką konfiguracja ma zasilacz 200W i taka moc spokojnie potrafi wciągnąć wiec jako że fizyki się nie oszuka przekłada się to na temperaturę i hałas podczas gry. Natomiast jeśli chodzi o 502VM to jest to już dosyć stara konstrukcja kadłuba i na twoim miejscu zainteresował bym się 503VM z tymi samymi komponentami ale np lepsza matrycą. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez prohans Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts