xCr0P 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2017 Witam, mam dylemat która z obudów wybrać. Wymagam: -okna, -ciszy, -potencjalu pod mod;wygląd. Bardziej przemawia do mnie p400 ale boję się o temperatury bo przód ma zabudowany. Moim ideałem jest Nzxt H440 może używkę za 300 znajdę Cytuj Link to post Share on other sites
Trovao 10 Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 6 Wentyli ( 3 z przodu wdmuchujące, 2 gora + 1 tył wydmuchujące ) puszczone na 5v w P400 i nie mam problemów z temperaturami. Kratki wentylacyjne na front panelu wydaja się być za małe, ale raczej dają sobie radę Cytuj Link to post Share on other sites
xCr0P 0 Napisano 5 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 O dzięki a mógłbyś podać jakie to wentylatory ? Budżetowe czy jakieś lepsze? Dla mnie akurat 600rpm przy wentylatorze 120mm jest już ok Cytuj Link to post Share on other sites
Trovao 10 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 Nic specjalnego : 2 oryginalne z obudowy, 2 CoolerMaster Silencio FP120, 2 SillentiumPC Sigma Pro, ale na 5v pomimo troszkę różnej prędkości obrotowej każdych z nich jest cisza Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 6 Wentyli ( 3 z przodu wdmuchujące, 2 gora + 1 tył wydmuchujące ) puszczone na 5v w P400 i nie mam problemów z temperaturami. Kratki wentylacyjne na front panelu wydaja się być za małe, ale raczej dają sobie radę Nie ma sensu na górę dawać dwa wentylatory. Jeden tak, drugi nic nie daje. Cytuj Link to post Share on other sites
Trovao 10 Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 W teorii najlepsze efekty dały by 3 wentylatory wtłaczające z przodu i 3 wyciągające z tyłu. Ale że żadna z obudów nie oferuje takiej możliwości. Dałem 1 z tyłu i 2 do góry aby mniej więcej zrównoważyć ciśnienie w obudowie. Zasilacz i tak czerpie powietrze zza obudowy ( od dołu ) Świadom jestem że zarówno przedni górny jak i górny - ten bliżej frontu niewiele wnoszą do ogólnej wydajności - temperatur. Cytuj Link to post Share on other sites
xCr0P 0 Napisano 7 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Chłopaki popatrzcie sobie testy wentylatory na górze obudowy i na tyle dają bardzo dużo do temperatur na procku, a 2 z przodu obudowy praktycznie nic (czytaj 1 do 2 stopni), lecz do GPU troszkę więcej ale i tak miernie (2-4stopni),to już stary mit że musi być tyle wentylatorów z przodu co z tyłu bo ciśnienie?a co to są turbiny jakieś że takie różnice ci robi xd? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts