Skocz do zawartości

Karta graficzna do i5 2500k 4,6 GHz

Recommended Posts

Miałem i5 4670K kręconego na 4.4 GHz i GTX 1070 i powiem że procek był za słaby do tej karty, np w BF1 proc chodził praktycznie  cały czas na 90-100% podczas gdy karta 70-90% zaznaczam iż moim celem było uzyskanie  144 fps-ów ;)

Ale możesz śmiało brać 1070 jest to bardziej przyszłościowa karta.

Miałem i5 4670K kręconego na 4.4 GHz i GTX 1070 i powiem że procek był za słaby do tej karty, np w BF1 proc chodził praktycznie  cały czas na 90-100% podczas gdy karta 70-90% zaznaczam iż moim celem było uzyskanie  144 fps-ów ;)

Ale możesz śmiało brać 1070 jest to bardziej przyszłościowa karta.

ba jak twoim celem było 144 kl/s to co się dziwić, w te grze stałe 60 fps wystarcza do szczęścia ;)

ja np przez chwile miałem połączenie i5 2500k 5.1Ghz + RAM 2133Mhz + GTX 1070 i powiem, że procesor w większości przypadków był w stanie w pełni wykorzystać kartę, ale tutaj mamy wolniejszy takt i niestety kulą u nogi będzie ten RAM 1333Mhz, myślę że akurat w tym wypadku lepiej zatrzymać się przy GTX 1060

Edytowane przez Vemorion

ba jak twoim celem było 144 kl/s to co się dziwić, w te grze stałe 60 fps wystarcza do szczęścia ;)

Co jak co ale BF 1 szachami nie jest i jednak 120fps jak najbardziej jest mile widziane.

Do autora tematu to wybór karty zależy w jakie tytuły grasz. Przy jednym już przy GTX1060 będzie blokadą twój i5 2500K choćby nawet chodził na 5.2Ghz, a znowu w innym tytule może być że GTX1080TI i go "wykorzystasz" także sprawa dyskusyjna ale na logikę biorąc częściej na bank "zablokujesz" takiego GTX1080Ti niż GTX1060 ale może jesteś maniakiem jakiegoś tytułu i akurat przy nim warto pakować wszystko w kartę graficzną.

• Popieram 1