leeee 0 Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Cześć wszystkim. Jako, iż mój stary komputer już ledwo wyrabia w nowsze gry, zacząłem myśleć nad kupnem nowego sprzętu. Zastosowanie komputera : Ogólnie często pogrywam sobię w różne mniej i bardziej wymagające gierki, do tego amatorsko zajmuję się obróbką video. Myślałem także nad nauką jakiegoś z języków programowania. Maksymalna kwota : 3500pln(?) Kiedy zamierzam kupić komputer? : Styczeń/Luty 2018 Których części potrzebuję : Jako iż stary komputer mam zamiar oddać bratu ciotecznemu potrzebuję całą budę w raz z monitorem. Czy będę podkręcać sprzęt? : Czemu by nie. Rozdzielczość mojego monitora i model : Brak Specjalne wymagania : w skrócie: * Obudową z "oknem" ze szkła hartowanego. * Jako, że obudowa ma być z oknem to chciałbym żeby płyta była dość ładna w wyglądzie. * Raczej obowiązkowo 16gb ramu (Czy lepiej najpierw kupić jedną kość 8gb, a potem dokupić?) * Nie orientuję się w cenach monitorów ale chciałbym, aby monitor miał 144hz. * Dysk SSD 128 lub 256gb + 1TB HDD * Napędu DVD nie potrzebuję. Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Jako, iż oddaję stary sprzęt to nie posiadam żadnych części, oprócz myszki i klawiatury. Własna propozycja zestawu : Inne : Szczerze mówiąc zastanawiałem się czy by przypadkiem nie wziąć Ryzena. Jak to jest w porównaniem z Intelami? W grach i programach do obróbki, który lepiej wypada? Opłaca się czy lepiej odpuścić? Ogólnie myślałem wydać na zestaw coś koło 3500 z monitorem, ewentualnie może być 3500 bez monitora. Monitor najwyżej kupię trochę później ale też proszę o propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Przy takich założeniach nie ma szans zmieścić się w budżecie. Obudowa 200 zł, monitor 1000 zł, 16 GB DDR4 800 zł oraz SSD 400 zł. Zostaje 1100 zł na procesor, płytę główną, grafikę, dysk i zasilacz. W jakiego rodzaju gry grasz, że celujesz w 144 Hz? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
leeee 0 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Przy takich założeniach nie ma szans zmieścić się w budżecie. Obudowa 200 zł, monitor 1000 zł, 16 GB DDR4 800 zł oraz SSD 400 zł. Zostaje 1100 zł na procesor, płytę główną, grafikę, dysk i zasilacz. W jakiego rodzaju gry grasz, że celujesz w 144 Hz? Celuję głownie w CSGO w tylu Hz. Jestem w stanie kupić sam zestaw za 3500-4000 bez monitora. Ewentualnie SSD i Monitor dokupię trochę później. Wtedy się zmieszczę? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts