johnnyjonjc 0 Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Witam serdecznie. Planuję robić remont w pokoju, a w przyszłym roku pewne jest, że kupię jakiegoś oleda. A więc tak. Mam zamiar podpinać pc pod tv, żeby czasem pograć, a czasem po prostu udostępniać obraz z komputera na telewizor. Z moich obliczeń wynika, że potrzebuję 12mb kabla hdmi. Jaki kabel polecacie, aby nie było żadnych problemów z obrazem przy 4k włącznie z hdr. Fajnie by było, gdyby dało radę odtworzyć obraz w 60, bądź 120kl/s (gry). Po prostu zależy mi na wykorzystaniu w pełni możliwości telewizora. Pogrzebałem trochę w sieci i ludzie mówią różnie. Jedni, że kable hdmi dzielą się na high speed i normalne(generalnie nie warto przepłacać), zaś w artykułach wyczytałem, żeby wyświetlić obraz w tak wysokiej rozdzielczości włącznie z hdr'em, przy takiej długości potrzebuję wysokiej jakości kabla w standardzie 2.0b. Więc jak to w końcu jest? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 https://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
bizum 2 Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) HDMI 2.0b to standard obsługiwany przez urządzenie, nie rodzaj kabla do pełnego wykorzystania funkcjonalności HDMI najlepiej wybrać kabel High Speed Edytowane 28 Listopada 2017 przez bizum Cytuj Link to post Share on other sites
johnnyjonjc 0 Napisano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Mmhmm A przy długości kabla 15m (bo 12m nie widzę), nie będzie problemów z obrazem przy 4k hdr? Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 DO tej odległości dokładnie wybierz starannie kabel. Będzie to kable 15m i nie zaoszczędzisz nawet grosza. Musi być High Speed - i to markowy !!! Cytuj Link to post Share on other sites
johnnyjonjc 0 Napisano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Jaką markę polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
bizum 2 Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Przy takiej długości proponuję kabel na zamówienie w jakiejś firmie zajmującej się instalacjami AV Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 29 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Dokładnie Tak !!! www.cinematic.pl Cytuj Link to post Share on other sites
johnnyjonjc 0 Napisano 30 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2017 A co powiecie na taki?http://allegro.pl/purelink-pi1000-150-kabel-hdmi-4k-uhd-z-hdr-15m-i7037467771.html Dokładnie Tak !!! www.cinematic.pl No tak, napisałem do nich, ale kabel 12m 1500zł to jest cena absurdalnie wysoka jak dla mnie. Góra 500 jestem w stanie dać Cytuj Link to post Share on other sites
locoloco 21 Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Wiedzą co piszą ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts