Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry 70% przeglądanie internetu 30%
  • Maksymalna kwota : 5,000 zł nie chce przekraczać tej kwoty
  • Kiedy zamierzam kupić komputer? : czekam na dostępność i5 8400
  • Których części potrzebuję : cała buda
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model : monitor zostanie dokupiony , 24 cale 144hz
  • Specjalne wymagania :
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : Procesor:
    i5 8400
    Chłodzenie:
    SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2
    Płyta główna:
    MSI Z370 Tomahawk /intel Z370, DDR4, LGA1151/
    Pamięć RAM:Corsair 8GB (2x4GB) 3200MHz CL16 Vengeance LPX
    Dysk SSD:
    GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC
    Karta graficzna:
    Palit GeForce GTX1070Ti Dual 8GB DDR5 256bi
    Zasilacz:
    XFX Core TS 550W 120mm Bronze
    Obudowa:
    SilentiumPC Gladius M35T Pure Black (okno) (b/z)

• jak oceniacie ten zestaw ? czy ten zasilacz jest głośny da radę ? 100 zł drożej jest 1080 i brać 1080 czy 1070ti

Edytowane przez Arazceip

Jak możesz dołożyć do lepszej płyty dołóż nie rezygnując przy tym z GTX'a 1080,  jeśli nie weź najtańszą skoro nie chcesz podkręcać. AsRock Pro4 poradzi sobie z tym procesorem, a nawet z i7 niekręconym zbyt mocno.

Edytowane przez smoke

@kajtek

co o tym sądzisz ?  

i co myslicie o tej obudowie https://www.morele.net/obudowa-sharkoon-tg5-niebieski-4044951020584-1479927/ tg5 czy m35t która będzie lepszy wyborem , i gdzie lepiej składac esc czy morele ? o morele słyszałem złe opinie , co do płyty chyba dopłacę do msi

nurtuje mnie jedno co z kulturą pracy tego palita 1080 dual ? bo jesli jest głośna to warto zastanowić sie nad  1070ti od msi za 2 tyś  a różnica miedzy 1070ti a 1080  jest mała

Jeżeli już, to chwytaj Gigabyte GeForce GTX1080 Aorus. 

Ja tam akurat z fabrycznie wyciszanych obudów korzystać nigdy nie musiał bo sprzęt w środku był na tyle cichy, że nie przeszkadzał nawet mi, człowiekowi podchodzącemu pod cichofila. Obudowa obudowie nie równa, więc za bardzo nie wiem jak interpretować ten test. Kwestia jakości mat, kwestia samej konstrukcji. Sharkoon nie jest jakimś liderem w tej kwestii. 

Aktualnie korzystam z laptopa więc jest on dość głośny , zależy mi abym nie żałował tej wydanej kasy , ponad 5 tyś i suszarka. i nie ma co ukrywać ty się znasz na tym więc wiesz co polecić a czego nie https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx1080-jetstream-8gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-3x-dp-box-neb1080015p2j-950664/ zastanawiam się nad tą kartą , co o niej sądzisz ? według opinii jest cicha.

wielkie dzięki kajtek. za pomoc  ostatecznie zestaw wygląda   SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2

MSI Z370 Tomahawk /intel Z370, DDR4, LGA1151/

GoodRam 8GB 3000MHz CL16 Play

GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC

Toshiba 1TB 7200rpm 32MB cache SATA600

Palit GeForce GTX1080 JetStream 8GB DDR5 256bit (1733/10000)
bequiet! PurePower 10 500W Silver

do tego sharkoon tg5 a jeśli nie będzie go w sklepie stacjonarnym w którym chce kupić i złożyć to m35t

Edytowane przez Arazceip