Skocz do zawartości

Czy to grafika? Redon 4850

Recommended Posts

Witam od kilku mam pewien problem z moim komputerem, a problem wygląda tak .

Od niedawna gdy włączam jakąś grę i trochę w nią pogram monitor wyłącza się i komputer po chwili się resetuje , z początku robiło się tak tylko w grach , ale gdy dzisiaj oglądałem film w HD (720p) komputer zachował się tak samo gdy gram w gry.

I teraz nie wiem co może być tego przyczyną , ja podejrzewam że karta graficzna no ale w 100% nie jestem tego pewien dlatego zwracam się do was , być może ktoś miał już taką awarię i wie jak sobie z tym poradzić :D

Mój zestaw :

Zasilacz:500Wat

Płyta główna:Gigabyte GA-M52L-S3P (Rev. 1.0)

Procesor:AMD ATHLON II 250 X2

Ram : 2GB DDR2

Dysk: WD 1TB SATAII

Grafika: Gigabyte Redon HD4850 1GB

Monitor : LG Flatron W2242T

Już sam nie wiem co jest z tym moim kompem gdy włączyłem ten test 1H temu komp wyłączył się po 3 min a teraz odpaliłem ten sam program do testów komp o dziwo się nie wyłączył i testy przeszły a temp grafiki największa jaka była to 66 stopni C

masz miernik (taki do sprawdzania napięcia) jak tak to sprawdz napięcia dla tego zasilacza

a jeszcze lepiej jak masz od kogoś porzyczyć zasilacz tylko coś lepszego bo to najprawdopodobniej jest jakiś gniot a nie zasilacz

a karcie raczej nic niedolega

zacznij od zasilacza (o ile można to tak nazwać)

a żeby lepiej zgłębić temat czemu to na 90% zasilacz odsyłam do

http://www.benchmark.pl/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=3596&sid=2639ca931e7cbbae1c5f510d941767a4

Za bardzo to ja nie mam od kogo pożyczyć zasilacza bo każdy ze znajomych go używa i nie będę przecież rozkręcał mu kompa, jeszcze się coś zepsuje :)

I tak od dawna miałem zamiar kupić zasilacz do komputera bo właśnie bałem się że coś się stanie , dałem za niego 50zł więc ...

Jak możesz to doradź mi jakiś zasilacz tak w granicach do 150zł :D

Podaj model zasilacza. 500W nam dużo nie mówi, bo może być to SS, czy inny dobry, a może być bomba zegarowa nazwana i-box czy inny codegen :D.

Edit: odświeżyłem po 20 min i już widzę, można usunąć :)