b0rder 0 Napisano 25 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 Witam, panowie od tygodnia szukam monitora i cały czas nie moge znaleźć jakiegoś kompromisu, odrzuciłem TN, bo zależy mi na bardzo dobrej jakości obrazu, dużo pracuje w internecie, często korzystam z phostoshopa, jakiś film, no i zagra się w wiedźmina, gta, assayn więc odrzuciłem VA, został IPS, jako że miałem już brać tego della, bo mi sie po prostu podoba, gdyby nie ten efekt srebrzenia już bym go wziął to teraz można dostać tego lenovo za 750zł ? Tylko powiedzcie mi czy przy tej rozdzielczosci QHD i 24" i mojej grafice HD7850 nie będzie problemu ? Założyłem że do codziennej pracy natywna rozdzielczosc 1440p a jakbym włączał jakąś gre to bym ustawił 1920x1080p będzie to jakoś niekomfortowe i czy to nie za duza rozdzielczosc do troche malego monitora ? Bo jeśli tak to biore tego della i tyle. Chciałbym poznać wasze zdanie. Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 25 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 A nie łatwiej przejść się do sklepu i go zobaczyć na żywo? Wtedy sam ocenisz. QHD dla 24" to trochę dużo. 25-27 było by optymalnie. Każdy IPS będzie srebrzył. Cytuj Link to post Share on other sites
b0rder 0 Napisano 29 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2017 Tak więc zrobiłem i był tylko ten lenovo, żadnego monitora dell nie ma w tych większych marketach w moim mieście, żeby można było porównać. więc zakupiłem L24q-10, no i nie jest tak kolorowo jak sobie wymyśliłem z rozdzielczością, ponieważ zmiana na jakąkolwiek inną z natywnej wiąże się ze sporym pogorszeniem obrazu, ale w grach jakoś tego nie widać bardzo(gta 5). Za to czcionka na pulpicie, przeglądarce, dokumentach jest mega ostra, w poprzednim TN full hd 24" była mocno rozmyta nawet po ustawieniach cleartype. Obraz żywy i mega mocno wyraźny. To jest mój pierwszy IPS i czarnego koloru ja po prostu nie widzę. W dwóch miejscach występuje backlight ale są to małe punkty około 3x3 cm na krawędziach. Tylko mam duży problem z tym monitorem, ponieważ strasznie mnie bolą oczy, zjechałem z jasnością do 5 i nadal mnie bolą przy włączonym świetle w pokoju, chyba to wina podświetlenia LED i teraz się zastanawiam czy go zostawiać Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts