vermacht 0 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam. Posiadam kartę ASUS ENGTX460 DirectCU TOP/2DI/1GD5. Jestem troszkę laikiem w tych sprawach dlatego też chcę zapytać czy jest możliwość podłączenia tej karty (nie ma typowego wyjścia tv-out czy video out) do telewizora marki Panasonic model: TX-25X1CP (z tyłu dwa* euro + 2* cinch L+R, z frontu s-video + 3*cinch - V + L + R). Z karty wychodzi mHDMI + 2* DVI (mam przejściówki z mHDMI na HDMI + DVI>VGA). Posiadam także taki bajer http://img402.imageshack.us/img402/4304/201285324382.jpg Czy da się coś zrobić, żeby podłączyć kompa z tym TV? Próbowałem ale coś nie dawało rady... System mam win7 i nie posiadam na nim nview, żeby podzielić obraz i nie wiem już czy da się coś zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witamy na forum Teoretycznie dvi >> przejście dvi2dsub (vga) >> i dopiero to co na zdjęciu powyżej. Żółta wtyczka (tak sądzę), to wyjście kompozytowe. Podłącz jak powyżej, a do tv poprzez chinch do żółtego wyjścia (tv video in). Zostaje jeszcze kwestia sterownika - myślę, że programy takie, jak powerstrip, czy rivatuner powinny rozwiązać problem. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
vermacht 0 Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ok. Zrobiłem tak z tym, że w riva tuner niestety nie widzę żadnej opcji, której mógłbym użyć do tego zabiego a w powerstripie, jak kliknę na "włącz obsługę wielu monitorów" wyskakuje taki monit. http://img691.imageshack.us/img691/3889/beztytuupag.jpg Bez bicia przyznam się, że do końca nie wiem nawet czego szukać w tych programach w każdym razie póki co nic nie wskórałem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Hmm, dziś już mi jakoś nic nie przychodzi nowego do głowy. Próbowałeś podpiąć tylko tv i uruchomić komputer? Widać ekran BIOS itd? Cytuj Link to post Share on other sites
vermacht 0 Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Niestety. Nic z tych rzeczy. A np czy jakoś mogę podłączyć grafikę przez HDMI do tunera i żeby sygnał z tunera szedł do TV? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts