kajojb 0 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Słoneczko nieśmiało przebłyskuje, pora więc odkurzyć rowerek i zainaugurować sezon. Najlepiej z dobrą muzą. Potrzebuje więc playerek mp3 + słuchawki. Budżet całej imprezy szacuje na 200 zyla. Wymagania co do playerka: - pamięć: 2gb starczy, slot na karty mile widziany ale niekonieczny - dobra jakość dźwięku - mały, z małym wyświetlaczem, żadne kolorowe cudaki z mp4 - radio mile widziane, transmiter fm kompletnie niepotrzebny - czas pracy na baterii nie ma większego znaczenia, jedynie żeby można było ładować z mini USB lup bezpośrednio z USB - nie chce kolejnego kabla na biurku wstępne typy: Sansa Clip+ lub Pentagram Volt wiadomo że dołączone słuchawki to lipa, więc wypadałoby coś dokupić: - żadnych pałąków, jadąc po drodze mam tylko jedną słuchawke w uchu żeby słyszeć czy jakiś samochód nie chce mnie rozjechać - zostają douszne lub dokanałowe, nie wiem które lepiej trzymają się ucha (nie wypadają?), wstępnie sie skłaniam ku dokonałowym - jakiś klips do przypięcia do koszulki mile widziany na słuchawkach sie kompletnie nie znam, myślałem o Sennheiser'ach CX300 lub 400 Jakby kogoś interesowało jakiej muzy słucham: w sumie to róznych gatunków. Dźwięk lubie dobrze wyważony, czysty, z wyraźnymi górnymi i średnimi tonami i bez zbytniego basu Koleżanki i koledzy - doradzajcie i polecajcie Z góry dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Creative ZEN Style 300 4GB Tutaj masz artykuł : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... 13379.html O dziwo ma bardzo dobre słuchawki i spełnia praktycznie każdy Twój wymóg Cytuj Link to post Share on other sites
Eregus 2 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja bym brał SanDisk Sansa Clip+ 2GB, sam mam starszą wersję (bez "+", swoją drogą jak dla mnie lepsza, ale brak w niej wejścia na karty MicroSD) i jestem mega zadowolony. Co do słuchawek to brałbym Creative EP-830, sam ich nie posiadam, ale jeden znajomy i siostra je mają, więc mogę Ci powiedzieć, że w cenie 100 zł są najlepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
koliber2408 0 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 co do słuchawek, jeśli jeździsz na rowerze to rzeczywiście dokanałówki lepsze bo nie wypadają tak łatwo, ale jeśli masz jeździć tylko z jedną to bym się zastanowił, bo ja jak mam słuchać z jednej to wole zwykłe douszne. Najlepiej pożycz od kogoś na chwile i sam zobacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Shadowx 22 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Sansa Clip + i Soundmagic PL21, to moja propozycja Cytuj Link to post Share on other sites
KuliG 1 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Creative ZEN Style 300 4GB i spełnia praktycznie każdy Twój wymóg Taa... oprócz tego dobra jakość dźwięku Ode mnie, Sansa Clip+ i dodatkowo MEElectronics M2 http://www.audiomagic.pl/sluchawki/26-m ... cs-m2.html Cytuj Link to post Share on other sites
kajojb 0 Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 no właśnie creative mi sie zdecydowanie nie kojarzy z jakością, dlatego nie brałem go pod uwage co do jazdy z jedną słuchawką - tylko gdy jade po drogach publicznych, jak skręcam na ścieżkę albo w jakiś leśny dukt to sobie spokojnie jade w stereo propozycje Kuliga i Shadowx'a dość ciekawe, poczekam jeszcze do jutro i zamówie co znajde w lepszej cenie lub u jednego sprzedawcy np. pixmania ma clip+2gb w dobrej cenie 115 zyla, ale już słuchawki to nędzny wybór w cenach z kosmosu Cytuj Link to post Share on other sites
Eregus 2 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Rzeczywiście Creative ma często produkty słabej jakości, ale jeśli chodzi o słuchawki-budżetówki (Creative EP-830, Creative AURVANA Live!), to ma świetny stosunek jakość\cena. Radzę Ci popatrzeć na to forum - niemalże każdy w cenie 100 zł poleca właśnie te Creative'y. Cytuj Link to post Share on other sites
KuliG 1 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Creative Aurvana Live! to duży wyjątek... mają dobry przetwornik Foster'a i można powiedzieć, że są to Denony AH-D1001 w innym opakowaniu. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja bym bral tel i sluchawki za te 200 zl. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Creative Aurvana Live! to duży wyjątek... mają dobry przetwornik Foster'a i można powiedzieć, że są to Denony AH-D1001 w innym opakowaniu. Tak, ale słabo izolują i jeszcze słabiej trzymają na głowie. Jakość dźwięku oczywiste w tej cenie miodzio. Cytuj Link to post Share on other sites
pampers11 0 Napisano 11 Marca 2011 Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 a może jakieś słuchawki normalnej wielkości z konstrukcją otwartą ? takie dopuszczały by bez większego problemu dźwięk z zewnątrz. Cytuj Link to post Share on other sites
kajojb 0 Napisano 11 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Panowie, zakupy poczynione zdecydowałem sie na zestaw KuliG'a z jedyną modyfikacją - palyer 4Gb (niewielka różnica w cenie) Dam znać jak wrażenia jak dotrze przesyłka Pozdrawiam i dziękuje za porady Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts