Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słoneczko nieśmiało przebłyskuje, pora więc odkurzyć rowerek i zainaugurować sezon. Najlepiej z dobrą muzą.

Potrzebuje więc playerek mp3 + słuchawki. Budżet całej imprezy szacuje na 200 zyla. Wymagania co do playerka:

- pamięć: 2gb starczy, slot na karty mile widziany ale niekonieczny

- dobra jakość dźwięku

- mały, z małym wyświetlaczem, żadne kolorowe cudaki z mp4

- radio mile widziane, transmiter fm kompletnie niepotrzebny

- czas pracy na baterii nie ma większego znaczenia, jedynie żeby można było ładować z mini USB lup bezpośrednio z USB - nie chce kolejnego kabla na biurku

wstępne typy: Sansa Clip+ lub Pentagram Volt

wiadomo że dołączone słuchawki to lipa, więc wypadałoby coś dokupić:

- żadnych pałąków, jadąc po drodze mam tylko jedną słuchawke w uchu żeby słyszeć czy jakiś samochód nie chce mnie rozjechać :)

- zostają douszne lub dokanałowe, nie wiem które lepiej trzymają się ucha (nie wypadają?), wstępnie sie skłaniam ku dokonałowym

- jakiś klips do przypięcia do koszulki mile widziany

na słuchawkach sie kompletnie nie znam, myślałem o Sennheiser'ach CX300 lub 400

Jakby kogoś interesowało jakiej muzy słucham: w sumie to róznych gatunków. Dźwięk lubie dobrze wyważony, czysty, z wyraźnymi górnymi i średnimi tonami i bez zbytniego basu

Koleżanki i koledzy - doradzajcie i polecajcie :/

Z góry dzięki

Ja bym brał SanDisk Sansa Clip+ 2GB, sam mam starszą wersję (bez "+", swoją drogą jak dla mnie lepsza, ale brak w niej wejścia na karty MicroSD) i jestem mega zadowolony. :) Co do słuchawek to brałbym Creative EP-830, sam ich nie posiadam, ale jeden znajomy i siostra je mają, więc mogę Ci powiedzieć, że w cenie 100 zł są najlepsze. :/

co do słuchawek, jeśli jeździsz na rowerze to rzeczywiście dokanałówki lepsze bo nie wypadają tak łatwo, ale jeśli masz jeździć tylko z jedną to bym się zastanowił, bo ja jak mam słuchać z jednej to wole zwykłe douszne. Najlepiej pożycz od kogoś na chwile i sam zobacz.

no właśnie creative mi sie zdecydowanie nie kojarzy z jakością, dlatego nie brałem go pod uwage

co do jazdy z jedną słuchawką - tylko gdy jade po drogach publicznych, jak skręcam na ścieżkę albo w jakiś leśny dukt to sobie spokojnie jade w stereo :)

propozycje Kuliga i Shadowx'a dość ciekawe, poczekam jeszcze do jutro i zamówie co znajde w lepszej cenie lub u jednego sprzedawcy

np. pixmania ma clip+2gb w dobrej cenie 115 zyla, ale już słuchawki to nędzny wybór w cenach z kosmosu

Rzeczywiście Creative ma często produkty słabej jakości, ale jeśli chodzi o słuchawki-budżetówki (Creative EP-830, Creative AURVANA Live!), to ma świetny stosunek jakość\cena. Radzę Ci popatrzeć na to forum - niemalże każdy w cenie 100 zł poleca właśnie te Creative'y. :)

Creative Aurvana Live! to duży wyjątek... mają dobry przetwornik Foster'a i można powiedzieć, że są to Denony AH-D1001 w innym opakowaniu.

Tak, ale słabo izolują i jeszcze słabiej trzymają na głowie. Jakość dźwięku oczywiste w tej cenie miodzio.