dejww 0 Napisano 18 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Ostatnio zacząłem interesować się robotami (coś w stylu żeby jeździło, dało się programować itd.) i zastanawia mnie czy dałoby się coś takiego skombinowac z płyty głównej telefonu (Huawei p9 lite rozwalić ekran więc można coś po wyciągać z niego) a wy jak uważacie? Cytuj Link to post Share on other sites
elioenaj 0 Napisano 18 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Raczej nie bo płyta główna telefonu nie ma pinów do rozszerzeń które mógłbyś zaprogramować i podłączyć inne rzeczy jak np. koła itd.Może się mylę...Proponuję zainteresować się RaspberryPi lub Arduino.W tym temacie dużo jest for i pomocy, a także gotowych programów. Cytuj Link to post Share on other sites
dejww 0 Napisano 18 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2017 Raczej nie bo płyta główna telefonu nie ma pinów do rozszerzeń które mógłbyś zaprogramować i podłączyć inne rzeczy jak np. koła itd. Może się mylę... Proponuję zainteresować się RaspberryPi lub Arduino. W tym temacie dużo jest for i pomocy, a także gotowych programów. Tak wiem i nawet bawie sie juz Arduino czy tez inne, ale jakos tak interesuje mnie czy daloby rade z takierj plyty zrobic jakiegos fajnego robota, w sumie na pewno sie da, ale tak jak wspomniales, wiele byloby z tym problemow, poczawszy wlasnie od tych pinow czy innych rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts