GregSTG 0 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Witam. Szukam monitora do gier i filmów na matrycy IPS do kwoty 600zł (w zasadzie budżet przekroczony o 100zł), ale gdyby miał być trochę droższy to by się nic nie stało. Obecnie mam ten, https://www.komputronik.pl/product/114961/22-samsung-syncmaster-bx2231-led.html ale chciałbym go oddać siostrzeńcowi, który będzie miał nowego kompa, a budżet nie zakłada nowego monitora, bo i tak dochodzi do tego koszt windowsa. Szukam czegoś w rozdzielczości full hd, z jak najniższym realnym czasem reakcji (nie wiem czym się różnią GTG od MBR i które realnie wpływają na odczucia podczas grania), jednak chciałbym spróbować czegoś nowego, dlatego matryca TN odpada. Oczywiście przeszukiwałem forum i znalazłem w polecanych ten LG 24MP59G, jednak w niektórych sklepach ma on w nazwie LG 24MP59G-P i nie wiem czym się różnią. Jednak może znajdzie się coś od BenQ/Zowie, Acera, Iiyamy.czy innych producentów. Zależy mi na jak najlepszym monitorze w tym przedziale cenowym Sama wielkość może być 21,5-22'', choć wolałbym 23,8-24'' Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Martion 16 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Mam Dell U2414H. Cytuj Link to post Share on other sites
GregSTG 0 Napisano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Mam Dell U2414H Tia, i kosztuje 900zł... A, właśnie - wiem, że to nie IPS, ale co sądzicie o tym monitorze https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/monitor-iiyama-prolite-ge2488hs-b2?gclid=EAIaIQobChMIzbfqw9W-1wIVbgDTCh0pwwwpEAAYAiAAEgLFXfD_BwE - co prawda TN, ale 1ms czas reakcji, Free Sync etc.? Bo zapomniałem o tej linii Iiyamy Choć chyba jednak skusze się na IPS Edytowane 14 Listopada 2017 przez GregSTG Cytuj Link to post Share on other sites
Fuelin 3 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja osobiście polecam monitor LG 24MP59G. Posiada matrycę IPS, czas reakcji 1 ms, ładne kolory, przyjazny interfejs, a brak regulacji wysokości nie jest znaczącą wadą bo pozycja jest i tak ergonomiczna. Mieści się też w Twoim budżecie. Warto poczekać, bo bardzo często jest przeceniany na 499 zł. Sam mam ten monitor więc mogę polecić Cytuj Link to post Share on other sites
GregSTG 0 Napisano 15 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja osobiście polecam monitor LG 24MP59G. Posiada matrycę IPS, czas reakcji 1 ms, ładne kolory, przyjazny interfejs, a brak regulacji wysokości nie jest znaczącą wadą bo pozycja jest i tak ergonomiczna. Mieści się też w Twoim budżecie. Warto poczekać, bo bardzo często jest przeceniany na 499 zł. Sam mam ten monitor więc mogę polecić A gdzie go kupiłeś? I czy masz wersję G czy G-P? W MM jest promocja obniżająca o 50zł i dodająca bon podarunkowy za 25zł Cytuj Link to post Share on other sites
Fuelin 3 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja akurat kupowałem w RTV EURO AGD. Pamiętam, że tam najpierw pojawiła się oferta 499 zł a dwa dni później była też na x-komie, morele i w innych sklepach. Z tego co pytałem sprzedawcy, i orientowałem się w internecie, nie ma żadnych różnic w modelach ponieważ czasami na stronach nie piszą oznaczenia -P. Na etykiecie z kodem kreskowym każdy ma napisaną nazwę z końcówką -P Cytuj Link to post Share on other sites
GregSTG 0 Napisano 15 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 A jakieś inne polecane modele? Ktoś coś? Cytuj Link to post Share on other sites
intro91 1 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Ja musze się zgodzić z kolegą Fuelinem. Posiadam monitor 24MP59G-P i jestem mega zadowolony. Częstotliwość odświeżania 75Hz to jest chyba najwięcej w podobnym przedziale cenowym. Dużym plusem jest tilt którego używam, ponieważ czasami z łóżka oglądam jakieś meczyki Cytuj Link to post Share on other sites
Lubiepiąteczek 4 Napisano 16 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2017 Polecam LG 24MP59G https://www.x-kom.pl...59g-czarny.html 1920 x 1080 (FullHD) Ekran IPS Czas reakcji: 5 ms (GTG), 1 ms (MBR) 75 Hz Cytuj Link to post Share on other sites
Dragon13 501 Napisano 19 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2017 A pionowe paski ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts