ALternative 0 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witam Byłem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi note 3 pro ale niestety zepsuł mi się ale zakochałem sie w tej marce i tutaj kieruję pytanie do was jaki Xiaomi jest teraz najlepszy na rynku mam budżet podany w temacie zastanowiałem sie na xiaomi max 2 lub 4x a może jest cos mocniejszego telefon będzie wykorzystywany do korzystania z internetu filmy itp dlatego chcę mocną baterię. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Zakup w Polsce czy w Chinach? Bo jeśli w PL to ogarniczamy się do redmi 4x, ale z Chin do 1000zł można zamówić Note 2 lub Mi5s z snapdragonem 821. Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Można już mieć w okolicy 1000 zł Huawei p10. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Chyba P10 lite, a to jest duża różnica. Cytuj Link to post Share on other sites
ALternative 0 Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 tak zamówienie będzie na stronkach typu gearbest czy aliexpress Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Jeśli tak, to podałem Ci najsensowniejsze propozycje Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) A nie lepiej kupić w Polsce? Już jeden telefon Ci padł i przez brak gwarancji kupujesz drugi... Nie ma dużej przebitki i zawsze lepiej zabezpieczyć się na wypadek usterki. Doświadczenie powinno nauczyć, że zakup z Azji to całkowicie wypadkowa szczęścia - albo się uda otrzymać sprawny telefon + będzie działał długi czas bezusterkowo, albo prędzej czy później będzie to jednorazówka. Naprawdę zastanów się nad zakupem w Polsce - są u nas dostępne. 200-300 zł różnicy w cenie, ale masz gwarancje i ten komfort, że idziesz po telefon do sklepu - oglądasz na miejscu i dostajesz egzemplarz wolny od wad fabrycznych, w najgorszym wypadku wrócisz do sklepu i Ci go wymienią od ręki. Z Azji może przyjść urządzenie niesprawne i wtedy będziesz się z tym borykał - nawet jak sprzedawca jest Goldway z allie... Edytowane 14 Listopada 2017 przez rysiooo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 Od prawie 3 lata kupuje teleofny w Chinach dla siebie, rodziny i znajomych. Wybieram tylko sprawdzone modele znanych firm, głównie jest to xiaomi. Nigdy nie miałem przypadku żeby telefon przyszedł nie działający bądź z jakąkolwiek usterką. Poza tym, niczym nie różnią się one od tych sprzedawanych w europie jeśli kupi się wersję Global Version. Jeśli chodzi oszczędność, to tak jest ona sensowna w przypadku jeśli telefon ma oficjalną Polską dystrybucje i sensowną cenę, jak redmi 4x czy redmi note 4, dlatego sam polecam zakup tych modeli w Polsce, ale już takie Mi6 kosztujące 700zł więcej w Polsce niż w Chinach jest nieopłacalne nawet z Polską gwarancją. Oszczędzając 600zł, w razie usterki zostaje nam na serwis w Polsce, a gdy zbijemy wyświetlacz to tak czy tak musimy kupić nowy, żadna gwarancja w podstawie tego nie zapewnia. Nie piszę tu o gwarancji w Chinach, bo uważam, że szkoda czasu na wysyłkę, ale przyznać muszę, że w Gearbest odbywa się ona bezproblemowo, nawet na podstawie filmiku. Cytuj Link to post Share on other sites
White_Ghost 77 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) W tym budżecie zmieścisz się jedynie z 4X, jeżeli jesteś w stanie dołożyć brałbym Note 4. W tym przedziale cenowym to najlepszy wybór, ciężko będzie znaleźć coś porównywalnego. Szukałbym produktu ze sprawdzonej dystrybucji, z pełną gwarancją producenta. modele są dostępne np. w Sferis. Edytowane 14 Listopada 2017 przez White_Ghost Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 ale już takie Mi6 kosztujące 700zł więcej w Polsce niż w Chinach jest nieopłacalne nawet z Polską gwarancją. Oszczędzając 600zł, Pod warunkiem, że uda Ci się ominąć opłaty celne - w przeciwnym razie jest to także nie opłacalne. Nigdy nie miałem przypadku żeby telefon przyszedł nie działający bądź z jakąkolwiek usterką Poczytaj trochę inne fora, bardziej ukierunkowane na zakupy w Azji - zdarza się wiele przypadków, że telefon przychodzi z wadą fabryczną. Przy produkcji na tak masową skalę, za tak niskie pieniądze jest to bardzo możliwe. Tak samo z usterkami telefonów podczas normalnego użytkowania - odsyłanie na gwarancję jest właściwie bez sensu. 99% szans, że telefon do Ciebie już nie wróci, ani pieniądze.A do tego jeszcze może ponowne opłaty celne? Owszem - znam sporo osób, znam bardzo dużo forumowiczów, którzy zamawiają sprzęty nawet za kilka tysięcy zł i jest wszystko ok. Ba! Sam nawet kiedyś zamówiłem sobie Xiaomi Redmi Note 2 i było z nim wszystko ok. Niemniej jednak uważam, że zakup elektroniki z tego źródła jest ryzykowny. Co z tego, że jest to ten sam sprzęt co w sklepach.....w sklepie jeśli po włączeniu telefonu okaże się, że są przebarwienia na ekranie, czy gdzieś jest zarysowany zostanie nam wymieniony na nowy. Z zakupem, z Azji będziemy musieli się już męczyć. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALternative 0 Napisano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 będę kupował na stronce gearbest są teraz fajne promocje jaki telefonik mogę brac budżet okroił mi się do 900 ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Pod warunkiem, że uda Ci się ominąć opłaty celne - w przeciwnym razie jest to także nie opłacalne. Na gearbest płacimy opłatę celną od kwoty na deklaracji, zazwyczaj wychodzi ~110zł. Kupując z Chin potrzebny jest mózg i umiejętność czytania, prawdą jest, że nie jest to dla każdego. Zgodzić się muszę z Tym, że telefony produkowane są w ogromnych ilościach i któryś może mieć wadę fabryczną u nas w sklepie jak i w Chinach, a zwrot do Chin nie jest już taki prosty jak zwrot do sklepu w Polsce. Wydaje mi się, że kosztem tego ryzyka jest kwota którą zaoszczędzimy, bo właśnie po to w dużym procencie kupujemy od Kitajców. Cytuj Link to post Share on other sites
vikingpl 28 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) Odpuść sobie Gearbest. Ostatnio mają solidne problemy z cłem i żeby w ogóle towar doszedł (dotyczy kuriera i zwykłej poczty). Mój Mi Max 2 nigdy nie dotarł ale że to była głębsza afera - sporo poszkodowanych - to po 60 dniach oddali całą kasę. Z kolei A1 przez miesiąc przekładali wysyłkę aż w końcu zrezygnowałem. Możesz sobie pierwszy z brzegu wątek poczytać: https://www.wykop.pl/wpis/25913287/mirki-mamy-sygnaly-ze-pewna-forma-przesylki-nazwan/ Widzę że teraz wbrew obietnicom chcą zwrócić tylko połowę. Edytowane 15 Listopada 2017 przez vikingpl Cytuj Link to post Share on other sites
ALternative 0 Napisano 15 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 to jakie strony polecacie ? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) Poszukaj w Polsce w oficjalnych sklepach - z Azji czy ali, czy gear nie ma różnicy. O ile chcesz spać spokojnie. Jeśli zależy na kasie i chcesz naprawdę zaoszczędzić, ale jednocześnie ryzykować to kupuj na ali u sprzedawcy co się nazywa Goldway. Edytowane 15 Listopada 2017 przez rysiooo Cytuj Link to post Share on other sites
ALternative 0 Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 chodziło wam o xiaomi redmi 4x czy xiaomi redmi note 4x Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 20 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 Redmi Note 4. Podjąłeś decyzję gdzie będziesz kupował? Cytuj Link to post Share on other sites
ALternative 0 Napisano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 jeszcze mam dylemat czy czekac na nota 5 jak wyjdzie Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Ja bym czekał. Szczególnie jeśli Ci się nie spieszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Kens94 0 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Jeśli ma służyć do korzystania z internetu i mieć dobrą baterie to uważam, że to bardzo dobry wybór. Właściwie Xiaomi Redmi 4x który mam nadaję się do tego można powiedzieć idealnie.Kupiłem go za niecałe 600zł, 630zł z PL kosztowało mnie razem z przesyłką, wybranym i dobranym etui oraz szkłem hartowanym.Uważam, że to najlepszy telefon w tej klasie cenowej.Niestety poważnie zastanawiam się nad zmianą na inny. Ponieważ zrobiłem wszystko co było opisane w necie by mieć powiadomienia np. z messengera i nadal nie mam. Mam jedynie z opóżnieniem wtedy kiedy włącze dymki czatu. Jednak nie lubie jak mi czyjaś twarz siedzi na pulpicie. Chcę też lepszą jakość dzwięku tj. daję Sony i lepszy aparat.Jeśli chodzi o wyświetlacz, odzworowanie kolorów, barwy to jak za tą cenę jest świetnie. Xioami to marka która bardzo dobrze się rozwija i są rzeczy których markowe firmy mogłyby się od nich uczyć. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Kens94 Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Uważam, że to najlepszy telefon w tej klasie cenowej. Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Czyżbyś testował inne telefony w tych pieniądzach? Cytuj Link to post Share on other sites
Kens94 0 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Na podstawie wydajności, podzespołów, baterii oraz przedziału cenowego do 600zł.Uważam, że w takim budżetowym przedziale nie znajdzie się nic lepszego od Xiaomi R4X.Oczywiście mowa o nowych modelach. Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 Źle uważasz, jesteś w błędzie. Nie znajdzie ten który nie szuka. Gdybyś poszukał znalazł byś Cool 1 który jest wydajniejszy, ma równie dobrą baterię, kosztuje mniej niż 600zł i robi zdecydowanie lepsze fotki od Redmi. Cytuj Link to post Share on other sites
Kens94 0 Napisano 21 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2017 (edytowane) Tak, tylko że pisząc najlepszy miałem na uwadze tylko telefony które są oficjalnie w Polskiej dystybucji. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Kens94 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts