Tomek0117 0 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Witam Potrzebuję pomocy w modernizacji komputera. Od pewnego czasu bardzo długo się uruchamia, często wyskakuje "brak odpowiedzi". Podczas przeglądania internetu przy otwartych 10 kartach strasznie muli i przy przełączaniu kart odświeża strony. Granie w WoTa lub BF3 to straszna męczarnia dla mnie i dla komputera. Zastosowanie komputera : gry, internet Maksymalna kwota :400zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : jak najszybciej Których części potrzebuję : jeszcze nie wiem Czy będę podkręcać sprzęt? : jeśli nie będzie to super skomplikowane to tak Rozdzielczość mojego monitora i model : 1440x900 (jak sprawdzić model?) Chciałbym sobie w końcu zagrać w jakieś fajne gierki jak np. Wiedźmin 3, BF1, Uncharted 4. Nie muszą działać na super uber pro ustawieniach, wystarczy, że nie będzie pixeli i lagów. Komputer składa się z takich podzespołów: https://valid.x86.fr/q5dh3v Czy z takich podzespołów da się coś jeszcze wycisnąć? Czy lepiej kupić cały komputer. Procek, płyta główna, ram i zasilacz mają już 7lat. Założyłem sobie budżet 400zł z myślą o dołożeniu trochę ramu i ew. dokupieniu jakiegoś dysku SSD. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Axolan 7 Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 (edytowane) Intel przez 7 lat był w monopolowym letargu.Zalecam Ci przejść ma platformę 8 generacji z 8 giga ramu oraz jakiegoś GTX 1050 lub 1060 i do tego procka i3 8100 4 na 4 czyli cztery rdzenie fizyczne i 4 wątki.Obecnie płyty głowne serii Z 370,ale jak poczekasz do końca lutego to wejdzie czipset B o wiele tańszy i w rozsądniejszych cenach. Cztery rdzenie do gier wystaczą i ogarną Twoje tytuły. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Axolan Cytuj Link to post Share on other sites
Tomek0117 0 Napisano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) Czyli z mojego komputera już nic więcej nie da się wycisnąć? Trochę szkoda Szczerze mówiąc kartę graficzną chciałbym na ten moment zostawić, ponieważ była kupiona rok wcześniej. A gdyby tak wymienić płytę główną na nowszą 1151 i jakieś procesor IV generacji od Intela? Mogą być nawet używane części. Edytowane 13 Listopada 2017 przez Tomek0117 Cytuj Link to post Share on other sites
smoke 167 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Do tej płyty możesz dać Intel Core i7-870 2.93GHz po wymianie karty na lepszą w przyszłości, dokupisz chłodzenie i możesz go podkręcić. Po za tym weź jeszcze 4GB RAM, szukaj takiego jak masz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts