Skocz do zawartości

2,5 tys do gier i lekkiej pracy

Recommended Posts

Witam chciałbym z dniem dzisiejszym kupić komputer w cenie do 2,5 tys do grania ( typu wiedzmin 3, forza horizon 3, gta 5, cs go i te z najnowszych tytułów jak i starszych ) nie mam wymagań,az takich żeby móc odpalić te gierki na ultra i to jest raczej nie możliwe na ten budżet, choć chce żeby było przyjemnie dla oka i moje nerwy nie były naderwane poprzez wkurzanie się na spadki fps. Zrobiłem  lekką konfiguracje, moze troche przekracza,ale to jest maksimum, nie chce wydać też 3tys na kompa. Monitor chce tak do 500zl.

ps: zestaw jest stworzony opierając się o różne fora i opinie, jestem zielony w tych rzeczach dlatego proszę Was o rozpoznanie i jak cos dolecenie mi czegoś innego bądź podmienienie. Chce komputer żeby mi służył na jakies 2 lata,a potem pomyślał o podmienieniu jakiejś części. 

mam jeszcze jedno pytanie jak wygląda sprawa z chłodzeniem? 

-

Procesor:
Intel Core i3-8100 /3.6GHz, 6MB, LGA1151, BOX    499zl
Płyta główna:
MSI Z370-A PRO /intel Z370, LGA1151    530zl
Pamięć RAM:
Kingston 8GB 2400MHz CL15 HyperX Fury Black 399zl
Dysk HDD:
Toshiba 1TB 7200rpm 32MB cache SATA600  185zl
Karta graficzna:
ZOTAC GeForce GTX1050Ti OC 4GB DDR5 128bit (1506/7000) 695zl
Zasilacz:
Chieftec Force CPS-400S 400W 120mm  169zl

SilentiumPC robi dobre obudowy za rozsądne pieniądze. Zdecydowanie dobry wybór. GTX1060 jest zdecydowanie lepszy niż 1050 i wg mnie zapewnia idealną płynność na zwykle wysokich detalach w rozdzielczości FullHD. Polecam skorzystać z rady user'a smoke w kwesti zasilacza, karty graficznej oraz zasilacza. 

Co do chłodzenia - nie zgadzam się z Axolanem, że to wyjec - za mocno powiedziane po prostu. Zgodzę się natomiast, że podane przez niego chłodzenie jest w ogólnym rozrachunku lepsze jakościowo i warto się na nie zdecydować.

Co do monitorów: jeśli nie grasz zawodowo w gry, zadowoli Cie monitor z matrycą IPS na 60Hz z rozdzielczością. Polecam AOC - powinieneś dostać coś zacnego na dowolnym sklepie w tym zakresie.

Reszta zestawu poprawna.

• 2 tygodnie później...