Skocz do zawartości

Zestaw i7, gtx 1080 całość 5-6 tyś.

Recommended Posts

Witam, chciałbym złożyć nowego kompa głównie do grania idę w FPS'y.

Zestaw chce kupić najlepiej na wczoraj :)

••• Z wykorzystaniem:  

- Procesor Intel Core i7-8700K, 3.70GHz, 12MB, BOX (BX80684I78700K)

Karta graficzna MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8GB GDDR5X (256 bit) HDMI, 3x DP, DVI, BOX (GTX 1080 GAMING X 8G)

Płyta główna MSI Z370 GAMING M5, Z370, DDR4, HDMI, DisplayPort, USB-C, ATX (Nie wiem czy może być , czy przesadziłem )

••• Oraz z wykorzystaniem tego co się da ze starego zestawu np. dysk twardy, ssd , obudowę i opcjonalnie zasilacz.

••• Czego brakuje:

- Ram DDR4

- Chłodzenie do procesora

Wygląd nie ma dla mnie znaczenia(wiec obudowa nie musi być z platyny itp). Liczy się tylko jakość i żeby był w miarę cichy  ;)

Stary zestaw:

http://s6.ifotos.pl/img/zestawww2_qxpahrx.jpg

Edytowane przez xtronix856

6153 zł. + Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Płyta AsRocka która zbiera dobre opnie i do OC wystarcza w zupełności, do tego chłodzenie od bequiet! na CPU, RAM w jednej kości pod rozbudowę (dorzucisz kolejną kość za jakiś czas), karta z cichym układem chłodzenia i 4-latami gwarancji po rejestracji na stronie GB, zasilacz OEM SeaSonic serii s12g z 5-letnią gwarancją, obudowa z trzema wentylatorami oraz piwnicą na zasilacz i okablowanie.

Edytowane przez smoke
  • Popieram 1

Zasilacz jak i obudowa opcjonalnie. Mocy Twojemu EVGA 401 wystarczy bo ma 480W na linii +12V gdzie zestaw po OC z tą kartą nie powinien dobić do 350W podczas gry.  XFX ma 540W na linii +12V jest zatem mocniejszy i lepszy elektrycznie, bardziej pasuje do zestawu w tym budżecie.

• Popieram 1

A dlaczego zmieniać zasilacz skoro mój aktualny ma tyle samo mocy ?

Jak nie chcesz poczuć spalenizny ze swojego nowego komputera to lepiej bierz nowy markowy zasilacz który podany jest w zestawie bo później nawet nie uznają ci gwarancji na spalone komponenty.Moc to nie wszystko.Naprawdę chciałbyś do tego nowego kompa wcisnąć stary zasilacz?Przecież zasilał będzie resztę sprzętu za jakieś 5500 zł.

• Popieram 1

Zasilacz po samej marce już śmiało mogę ci powiedzieć że możesz zostawić tym bardziej że ktoś wyżej pisze o 480W na 12V.

Ceny jak wyżej kajtek ci radzi zobacz/sprawdź tu ci ktoś napisze tyle i tyle, a później się okaże że za połowę ceny sprzedałeś czy inne tego typu "akcje". 5 minut na a... i wiesz wszystko.

• Popieram 1

To chociaż jaką kwotę początkową dać na aukcje ?

I nie wiem czy lepiej będzie pojedynczo sprzedawać, czy od razu cały zestaw wystawić ?

Zdecydowałem ze jednak dyski i zasilacz tez pójdzie. Wiec może ktoś mi jeszcze poleci HDD i SSD oraz zasilacz 600W

Z tego co sam wybrałem i nie wiem czy to dobry wybór

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX)

• Zasilacz be quiet! Pure Power 10 600W (BN278) (Pół modularny ? O co chodzi ?)

• Pamięć Ballistix DDR4 Sport LT 16GB/2400(2*8GB) (BLS2C8G4D240FSB)

• Dysk SSD ADATA SU800 128GB SATA3 (ASU800SS-128GT-C)  (Do tego SSD jestem najmniej przekonany)

Edytowane przez xtronix856

To co podają nie jest prawdą, rzeczywiste prędkości są takie że zapis na tym dysku spada poniżej 30 MB/s. W dodatku SU800 jest na mniej żywotnych kościach TLC.

http://techreport.com/r.x/2016_11_4_SU800/1qd-seq-write.png

http://www.legitreviews.com/wp-content/uploads/2016/09/su800-sustained-write-645x520.jpg

• Popieram 1