wojciechoslaw 3 Napisano 7 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Chcę sobie kupić nowy monitor. Zastosowanie monitora to głównie programowanie i przeglądanie internetu. Czasami sobie obejrzę jakiś film i w coś zagram. Przede wszystkim chcę, żeby monitor był duży, najlepiej ponad 30 cali. https://www.morele.net/monitor-aoc-u3277fwq-1227279/ Myślałem nad takim, ale nie potrafię znaleźć porównania czy lepszy jest MVA czy IPS. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
SpeediQ 5 Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 Witaj,skoro twierdzisz, że monitor będzie głównie wykorzystywany do programowania zastanów się poważnie czy aby rozmiar plamki w/w monitora nie jest zbyt mały. Mnie osobiście plamka poniżej 0,2 mm wykańcza przy dłuższej pracy z teksem. Najlepiej na wystawie sklepowej przetestować jak istnieje taka możliwość. Na chwilę obecną korzystam z dwóch monitorów Dell U2715H i są to jedne z niewielu monitorów, przy których mogę siedzieć godzinami i nie odczuwam ani trochę dyskomfortu. Dla porównania miałem przez chwilę 29" LG i bez wahania po kilku miesiącach opchnąłem go na allegro.Pozdrawiam. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wojciechoslaw 3 Napisano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 https://www.x-kom.pl/p/127244-monitor-led-22-239-samsung-s22c300h-czarny.html W tym momencie mam taki monitor. Szczerze mówiąc to nie patrzyłem w ogóle na wielkość plamek. Tak samo nigdy nie miałem jeszcze możliwości siedzieć przed monitorem 4K. Cytuj Link to post Share on other sites
SpeediQ 5 Napisano 9 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) Lepiej się upewnij. Aktualnie pracujesz na 0,25mm. To będzie naprawdę bardzo drastyczna zmiana. Moim zdaniem 27 cali 2k do programowania to bajka. Poza tym 4k do gier mało która karta pociągnie. Edytowane 9 Listopada 2017 przez SpeediQ 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts