QraJr 10 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Potrzebny mi dobry i cichy zasilacz do kompa. Obecnie posiadam OCZ ModXstrima 500 i przy obciążeniu jest niesamowicie głośny. Cała reszta kompa jest niesłyszalna (Mugen2, GF z chłodzeniem windforce 2 oraz 6 wentylatorów Be Quiet!) Moje typ to: Seasonic X-660 albo 760. Tutaj pytanie czy przy większej mocy zasilacz dłużej będzie pracował na mniejszych obrotach albo trybie passywnym. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam,jakim budzetem dysponujesz?. Cytuj Link to post Share on other sites
Arved 81 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Tutaj pytanie czy przy większej mocy zasilacz dłużej będzie pracował na mniejszych obrotach albo trybie passywnym. Zasilacz działa na zasadzie, że jego wentylator włącza się kilka razy na godzinę, by pochodzić przez minutę- dwie, a następnie się wyłączyć. Podczas pracy jest całkowicie niesłyszalny Sam mam X-Series 750W i polecam Cytuj Link to post Share on other sites
QraJr 10 Napisano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Od 400 do 650 zł Dodam że mam obudowę fractala r3 więc zasilacze max 18 cm na długość. Z recenzji obudowy: Z naszych obserwacji wynika, że w praktyce mieszczą się w tej obudowie zasilacze nie większe niż: 18 cm (długość), 17 cm (szerokość) 10 cm (wysokość). Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Jeśli chcesz mieć bezwzględną ciszę to weź Enermax Modu87+ EMG600AWT 80Plus Gold 600W trochę przekroczyłem budżet. Dobra teraz do rzeczy to bardzo dobrym wyborem jest Seasonic X-Series X-660 SS-660KM 660W lub Seasonic X-Series X-750 SS-750KM 750W w zależności ile mocy potrzebujesz. Z certyfikatem 80 PLUS GOLD czyli niesamowita wydajność i cisza. Czytając komentarze to ludzie dali najwyższe opinie bez wyjątków. Cytuj Link to post Share on other sites
QraJr 10 Napisano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Zamówiłem Seasonica X-760 więc za 2-3 dni będę gotowy zdać relacja z działania. Jeżeli ktoś kiedyś będzie potrzebował takie informacje to zapraszam na pm. EOT Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts